Pri rukojemníckej dráme v Bamaku zahynuli aj cudzinci

TASR TA3
21.11.2015 16:20

Šesť ruských občanov zahynulo počas rukojemníckej drámy v malijskom hlavnom meste Bamako, kde militanti obsadili luxusný hotel Radisson Blue. Informovala o tom hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

Podľa nej sú obeťami zamestnanci leteckej spoločnosti Volga-Dnepr. "Medzi mŕtvymi je šesť našich občanov, taktiež 13 občanov iných štátov, ktorých zastrelili militanti v reštaurácii v prvých okamihoch teroristického útoku na hotel," citovala Zacharovovú agentúra TASS. Ruský rezort diplomacie podľa nej ostro odsudzuje "tento brutálny zločin, ktorého cieľom je destabilizácia situácie v Mali".

Obsadenie hotela moslimskými extrémistami a následná rukojemnícka dráma si podľa vyhlásenia malijského prezidenta Ibrahima Boubacara Keitu vyžiadali 21 mŕtvych vrátane dvoch militantov, ako aj sedem zranených.

K zodpovednosti za útok sa prihlásila africká džihádistická skupina al-Murábitún spájaná s teroristickou sieťou al-Káida. Pri rukojemníckej dráme v hoteli zasahovali malijské špeciálne jednotky s pomocou menšieho amerického tímu a francúzskych bezpečnostných síl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok