V Bratislave sa začali obľúbené vianočné trhy

SITA
20.11.2015 22:27

Vianočné trhy sú v Bratislave otvorené na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí. Oficiálne ich po 17-tej hodine otvoril primátor hlavného mesta Bratislavy Ivo Nesrovnal rozsvietením vianočného stromčeka na Hlavnom námestí.

V Bratislave sa začali obľúbené vianočné trhy
SITA/Robert Tappert

106 stánkov

Ako informovala Monika Voleková z Tlačového odboru hlavného mesta, podľa jej informácií trhy budú na Hlavnom a Františkánskom námestí do 22. decembra. Na Primaciálnom námestí ostanú stánky až do 2. januára 2016.

Na bratislavských vianočných trhoch je tento rok 106 stánkov s rôznymi druhmi občerstvenia a tovarov na námestiach a na nádvorí Starej radnice. Stánky majú aj rôzne charitatívne organizácie, ako je tradičným zvykom v predvianočnom období.

„V susedných metropolách sa stali vianočné trhy významnou spoločensko-kultúrnou udalosťou. Bratislava v tomto smere nezaostáva. Predstavujeme verejnosti nový koncept trhov, skvalitnenie služieb, čo sa odrazí v novej kultúre vianočných trhov,“ povedal bratislavský primátor.

Trhy majú na starosti správcovia trhov

Stánky majú jednotný nový červeno-biely vizuál, sú označené nielen názvom a ponukou, ale predajcovia sú zaviazaní používať Kódex trhovníka, aby zákazníci našli kvalitný tovar. Trhy majú na starosti správcovia trhov. Magistrát nanovo usporiadal aj stolíky s odpadovými košmi okolo fontány na Hlavnom námestí, aby mali návštevníci možnosť sa kultúrne občerstviť a prehľadne sa pohybovať po námestí v porovnaní so situáciou v minulosti.

V prípravnom tíme Vianočných trhov boli prvý viceprimátor Milan Černý, ktorý má starosti trhy a viceprimátorka Iveta Plšeková, ktorá sa zaoberala prípravou kultúrneho programu.

Záujemcovia nájdu informácie o Vianočných trhoch na podstránke oficiálneho webu mesta http://www.vianoce.bratislava.sk/, kde nájdu základné informácie, virtuálnu mapu stánkov, aj takmer 20 receptov na vianočné pečivo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok