Francúzi majú novú hrdinku, zásah v Saint-Denis bol jej posledný

ČTK
18.11.2015 16:29

Užívatelia francúzskych webov neskrývajú dojatie nad smrťou policajnej fenky Diesel, ktorá zahynula pri zásahu v parížskom predmestí Saint-Denis v rámci vyšetrovania teroristických útokov z minulého týždňa.

Francúzi majú novú hrdinku, zásah v Saint-Denis bol jej posledný
Twitter/barstooltweets Twitter/PrestoInfos Twitter/NewsweekEurope youtube.com

Patrila k zásahovej jednotke

"Kvôli tej fenke, ktorá patrila zásahovej jednotke RAID, ma naozaj bolí pri srdce. Je to možno len pes, ale mňa sa to dotklo," uviedla na Twitteri užívateľka Adeline.

Sedemročné zviera patrilo podľa tamojších médií ku krátkosrstému druhu belgických ovčiakov plemena malinois. Pri rannom zásahu v jednom byte v Saint-Denis vypukla prestrelka, pri ktorej bola zasiahnutá aj Diesel. Polícia spresnila, že zviera krátko nato pri nohách svojho pána zomrelo.

Dôchodku sa nedočkala

"Psy vycvičené pre útoky na podozrivých a vyhľadávanie výbušnín sú v misiách síl RAID potrebné," uviedla polícia. Dodala, že Diesel bola zastrelená, keď bežala do bytu, aby hľadala prípadné nálože. Budúci rok mala ako každý osemročný pes u RAID ísť do výslužby.

"Zdá sa mi, že všetci vzdávajú Diesel, ktorá zahynula pri rannom útoku, krásnu poctu. Prajem odvahu jej pánovi," napísal tiež na Twitteri ďalšie užívateľ menom Antho. Teroristické útoky v Paríži si minulý týždeň vyžiadali 129 obetí a viac ako 350 zranených. Prihlásilo sa k nim radikálne hnutie Islamský štát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok