Zvýšená ochrana Gabčíkova či posilnené hliadky. Polícia reaguje na útoky

TA3 TASR
16.11.2015 18:41

Ochrana dôležitých objektov kritickej infraštruktúry v rezorte životného prostredia sa až do odvolania zvýši. Po zasadnutí krízového štábu rezortu o tom rozhodol minister Peter Žiga. Envirorezort tak reaguje na teroristické útoky v Paríži.

Posilnená ostraha dôležitých objektov

"Dohľad nad kritickými objektmi, ako sú hrádze, vodné diela a najmä Vodné dielo Gabčíkovo je intenzívnejší, aby sa posilnila ich bezpečnosť. Ostraha dôležitých častí objektov bude fyzicky posilnená a sústredí sa aj na to, aby zamedzila pohyb nepovolaným osobám," priblížil hovorca ministerstva Maroš Stano.

Slovenská polícia prijala v súvislosti so sériou teroristických útokov v Paríži viacero preventívnych bezpečnostných opatrení. Informovala o tom vedúca komunikačného oddelenia policajného prezídia Mariana Paulíková.

Opatrenia boli podľa Paulíkovej prijaté okamžite. Polícia posilnila hliadkovú činnosť. Pred parížskymi udalosťami bývalo do bežného výkonu služby na celom území Slovenska zaradených približne 1160 policajtov tvoriacich 580 hliadok.

Zvýšená kontrola hraníc

„V súčasnosti má polícia v priamom výkone služby takmer 2000 policajtov,“ uviedla Paulíková. Posilnenie zabezpečujú policajti viacerých služieb Policajného zboru. Bezpečnostné opatrenia polícia vykonáva v rámci svojich súčasných stavov, vysvetlila hovorkyňa.

Okrem plnenia bežných úloh sa polícia zameriava na zvýšenú kontrolu hraníc. Vo vnútrozemí potom na miesta so zvýšenou koncentráciou ľudí na kultúrnych a športových podujatiach, na letiskách, v okolí strategických a významných objektov, či zastupiteľských úradov.

Pri teroristických útokoch na rôznych miestach Paríža prišlo o život najmenej 129 osôb, 350 bolo zranených. K zodpovednosti za útoky sa prihlásil Islamský štát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok