Lacko s prehľadom postúpil do osemfinále dvojhry

SITA TA3
10.11.2015 23:11

Domáci tenista Lukáš Lacko nasadený ako štvrtý zvíťazil za 63 minút 6:4, 6:2 nad 17-ročným švédskym kvalifikantom Mikaelom Ymerom, 615. v seniorskom renkingu, v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na bratislavskom turnaji ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open v NTC.

Nastrieľal 8 es

Domáci tenista Lukáš Lacko nasadený ako štvrtý zvíťazil za 63 minút 6:4, 6:2 nad 17-ročným švédskym kvalifikantom Mikaelom Ymerom, 615. v seniorskom renkingu, v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na bratislavskom turnaji ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open v NTC (dotácia 85 000 eur + hospitality, tvrdý povrch DecoColor v hale). Nastrieľal 8 es proti polovičnému počtu a premenil 4 zo 7 brejkbalov, vyzývateľ mal v tomto smere štatistiku 1 zo 6.

"Keďže ostatné zápasy som prehral so súpermi, s ktorými som nemusel, dával som si väčší pozor. Celý týždeň som hral na tréningu dobre. V utorok som predvádzal toľko, koľko som potreboval, snažil som sa vyhýbať sa ťažkým stavom. Zopár ich tam bolo, ale zvládol som ich, bol to vydarený vstup do turnaja. Cítim sa dobre a dúfam, že mi to vydrží aj v ďalších dueloch," povedal Lacko pre web TennisSlovakOpen.sk.

Debutoval už v sezóne 2003

Čerstvo 28-ročný hrdina medzinárodných otvorených majstrovstiev Slovenska 2011 a 2013 Lacko (121.) bude v osemfinálovom 2. kole hrať s prudko výkonnostne stúpajúcim 18-ročným Rusom Andrejom Rubľovom (175.), ktorého minulý pondelok v nemeckom Eckentali prekonal 7:6 (11), 6:4. Piešťanský rodák bojuje na sklonku sezóny o prienik nad čiaru hlavnej singlovej súťaže januárových melbournských grandslamových Australian Open. Niekdajší 44. muž hodnotenia Lacko vlani v Bratislave prehral vo štvrťfinále s neskorším šampiónom, Nemcom Petrom Gojowczykom. Debutoval už v sezóne 2003, na prvý zápasový úspech však čakal do roku 2009.

"S mladými súpermi nie sú príjemné zápasy. Sú rýchli, nemajú čo stratiť. Budem sa musieť koncentrovať a zvládnuť ťažké stavy, ktoré prichádzajú pri štýle hry týchto mladých tenistov," predznamenal Lacko. V tento deň sa v 1. kole dvojhry v Aegon aréne zo Slovákov ešte predstavia Norbert Gombos a Alex Molčan, v stredu prídu na rad Jozef Kovalík a Martin Blaško.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok