Palubní sprievodcovia štrajkujú, v Nemecku rušia stovky letov

TA3 TASR
7.11.2015 16:15

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa zrušila pre štrajk zamestnancov stovky ďalších letov. Palubní sprievodcovia si chcú takto udržať sociálne výhody.

Štrajk má trvať osem dní

Palubní sprievodcovia nemeckých vlajkových aerolínií Lufthansa pokračujú v štrajku za udržanie sociálnych výhod, ktorý si dnes vyžiadal zrušenie ďalších 520 letov. Informuje o tom agentúra AP, podľa ktorej tentoraz ide o lety na krátku a strednú vzdialenosť.

Členovia odborového zväzu začali štrajkovať po etapách v piatok, keď Lufthansa hlásila zrušenie 290 letov na európskych, ale i medzikontinentálnych trasách. Dnešná etapa sa týka spojení z Frankfurtu nad Mohanom a Düsseldorfu, ktoré dopravca zabezpečuje lietadlami typov Airbus A320 a Boeing 737. Stevardi majú štrajkovať v čase od 06.00 do 23.00 h SEČ.

Odborový zväz palubných sprievodcov ohlásili osemdňový štrajk, do ktorého sa majú postupne zapájať členovia na rôznych letiskách. V nedeľu sa však očakáva zachovanie normálnej prevádzky. Stevardi chcú štrajkom docieliť zachovanie výhod, ktoré mnohým stevardom Lufthansy umožňujú odísť do dôchodku vo veku 55 rokov. Ich akcia týka letov pod značkou samotnej Lufthansy, nie však iných aerolínií patriacich do tejto skupiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok