Nebožtíkom mali upraviť hroby. Zobrali zálohy, viac sa neukázali

SITA
3.11.2015 12:36

Dvojica podvodníkov sľubovala úpravy a opravy hrobov, záujemcovia prišli o nemalé čiastky. Polícia hľadá ich ďalšie obete.

Nebožtíkom mali upraviť hroby. Zobrali zálohy, viac sa neukázali
SITA/Marko Erd

Tridsaťšesťročný Michal ako konateľ spoločnosti z Valaskej v okrese Brezno a o tri roky staršia Simona, ktorá vystupovala ako jeho zástupkyňa, uzatvorili niekoľko zmlúv o dielo. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, v niektorých prípadoch na hrobových miestach vyhotovili len betónový základ, alebo sľúbené práce nevykonali vôbec a peniaze nevrátili.

Polícia zatiaľ pozná sedem poškodených z Čierneho Balogu, Telgártu, Banskej Bystrice a Osrblia, ktorým spôsobili škodu za vyše 5 000 eur. V týchto prípadoch ich už obvinili zo sprenevery. Podozriví sú však aj z ďalšej trestnej činnosti, ktorú páchali v Žiari nad Hronom, Slovenskej Ľupči, Liptovskom Mikuláši, ale aj v rôznych iných častiach Slovenska.

Tí, ktorých okradli, sa môžu prihlásiť na linke 158, prípadne na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Obaja obvinení skončili v cele aj s návrhom na vzatie do väzby. Hrozí im trest na jeden až päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok