Zmena letného času na stredoeurópsky nepoteší najmä železničiarov a cestujúcich

TA3 TASR
25.10.2015 00:03

V noci zo soboty na nedeľu sa mení letný čas na stredoeurópsky. O tretej hodine ráno sa čas posunie o jednu hodinu dozadu, teda na druhú hodinu. V praxi to znamená, že si pospíme o hodinu dlhšie.

Tri rýchliky ZSSK tak podľa hovorkyne spoločnosti Jany Morháčovej ostanú stáť vo vybraných železničných staniciach a v ceste budú po hodine pokračovať. "Cestujúci v nočných vlakoch, ktoré tvoria prevažne lôžkové a ležadlové vozne, si tak pospia o hodinu dlhšie," dodala Morháčová.

Zmena času sa dotkne rýchlika Bohemia, ktorý vyráža z Humenného o 19.46 h a do Prahy má príchod od 7.47 h. Vlak bude stáť hodinu v Čadci. Rýchlik Zemplín z Humenného do Bratislavy bude stáť hodinu v Ružomberku. Spoj má odchod z východovej zastávky o 21.46 h a do hlavného mesta má príchod o 6.05 h. Tretím vlakom, ktorého sazmena času dotkne, je tiež rýchlik Zemplín. Ten ale vyráža z Bratislavy, a to o 23.39 h a do Humenného má príchod o 8.33 h. Vlak bude stáť v Žiline.

Vlakov a autobusov, ktoré prevádzkuje súkromná spoločnosť RegioJet, sa zmena času nedotkne. Ovplyvní však jazdu autobusového spoja skupiny Student Agency. Ide o medzinárodnú autobusovú linku z Košíc do Prahy, spoj bude hodinu čakať v Brne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok