Na istanbulskom letisku našli obesenú britskú novinárku

TASR
19.10.2015 21:10

Britskú novinárku a spolupracovníčku Organizácie Spojených národov Jacqueline Suttonovú našli v sobotu v neskorých večerných hodinách obesenú na dámskej toalete na medzinárodnom letisku v tureckom Istanbule.

Na istanbulskom letisku našli obesenú britskú novinárku
twitter.com/news24

Informáciu priniesol turecký denník Hürriyet s odvolaním sa na policajné zdroje a následne aj britské elektronické médiá či nemecký denník Bild vo svojom internetovom vydaní.

Novinárka, ktorá ovládala arabčinu a štyri ďalšie jazyky, pricestovala lietadlom spoločnosti Turkish Airlines z Londýna do Istanbulu v sobotu o 21.58 h a krátko po polnoci mala pokračovať v ceste do irackého Arbílu. K tomu však už nedošlo. Absolventku doktorandského štúdia na Austrálskej národnej univerzite našli obesenú na šnúrkach z vlastných topánok.

Kým tureckí vyšetrovatelia hovoria zatiaľ opatrne o možnej samovražde, kolegovia zosnulej výrazne spochybňujú túto možnosť. Novinárka Rebecca Cookeová, ako informoval The Guardian, požaduje medzinárodné vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k smrti jej kolegyne. Podobné názory spochybňujúce doterajšie úvahy vyšetrovateľov zazneli aj z OSN, pričom na "podozrivé" okolnosti prípadu upozornili viaceré organizácie, ako aj aktivisti venujúci sa ochrane ľudských práv.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok