Na čistení budovy po Gorile si podľa Belousovovej asi niekto urobil kšeft

TASR
31.1.2012 15:35

Na odstraňovaní škôd po piatkovom proteste Gorila z budovy parlamentu si možno niekto urobil kšeft. Myslí si to nezaradená poslankyňa Národnej rady SR Anna Belousovová. Čistenie stien a okien parlamentu podľa nej nemôže stáť 5000 eur.

Na čistení budovy po Gorile si podľa Belousovovej asi niekto urobil kšeft
SITA

"Pozerala som sa na to, bol tam vysokozdvižný vozík, čo nemôže stáť 5000 eur," povedala dnes na pôde zákonodarného zboru.

Sumou tri až päťtisíc eur odhadol škody spôsobené účastníkmi protestu v pondelok (30.1.) vedúci Kancelárie NR SR Andrej Kramár. Podľa jeho slov malo byť v pondelok popoludní podané trestné oznámenie proti neznámej osobe. "Nejde o našu iniciatívu, keď by sme sa chceli pomstiť demonštrantom. Musíme podať toto trestné oznámenie v zmysle zákona o ochrane majetku štátu," vysvetlil Kramár.

Belousovová kritizuje postup vedenia parlamentu a neverí šéfovi NR SR Pavlovi Hrušovskému (KDH), že trestné oznámenie podané nebolo. Myslí si, že bolo, no následne bolo aj stiahnuté. "Trestné oznámenie podané bolo. Včera kancelár povedal, že áno, a sám by si ho z prsta nevycucal. Skôr je to asi tak, že pán Hrušovský sa naľakal reakcie verejnosti a oznámenie stiahli alebo stopili," povedala Belousovová.

Poslankyňa je znechutená nielen z postupu vedenia parlamentu, ale aj z postupu poslanca Smeru-SD Róberta Madeja. Ten navrhol vyradenie už niekoľkokrát presunutých poslaneckých návrhov z aktuálnej schôdze. "Sú sťahované stále a to vždy po dohode Smeru, KDH a SDKÚ, čiže boľševickej väčšiny, ktorá rozhoduje v parlamente," vyhlásila.

Madejov návrh považuje Belousovová za absolútnu nehoráznosť, ktorá sa prieči základným princípom demokracie a zaváňa boľševizmom. Madejov návrh napokon v pléne neprešiel, poslanecké návrhy by teda parlament mal prerokovať. Diskusie by sa mal dočkať už aj návrh na zrušenie priestupkovej imunity. Belousovová sľúbila, že za zrušenie zahlasuje. Dodala, že sa necíti byť súčasťou politických hier, ktoré sa odohrávajú v pléne naprieč celým politickým spektrom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok