Islamisti pokračujú v popravách, na dobytej základni povraždili sýrskych vojakov

TASR
19.9.2015 11:46

Päťdesiatšesť príslušníkov sýrskych vládnych jednotiek zabili na severozápade Sýrie islamistickí vzbúrenci v rámci hromadnej popravy na leteckej základni v dedine Abú Zuhúr, ktorú tento mesiac dobyli od armády.

Islamisti pokračujú v popravách, na dobytej základni povraždili sýrskych vojakov
SITA/AP

Masová vražda vojakov

K masovej vražde došlo pred niekoľkými dňami, uviedlo SOHR na základe informácií miestnych zdrojov. Leteckej základni v provincii Idlib sa zmocnila 9. septembra koalícia ozbrojených skupín, medzi ktorými je aj na al-Káidu napojený front an-Nusra.

"Potvrdili sme to včera večer prostredníctvom ľudí, ktorí boli toho svedkami, a prostredníctvom niekoľkých fotografií, ktoré sa k nám dostali," povedal riaditeľ SOHR Rámí Abdal Rahmán.

Možnosť spoločného postupu

O mechanizmoch na zastavenie vlečúceho sa konfliktu v Sýrii a ťažení proti islamistickým militantom hovoril telefonicky americký minister obrany Ash Carter so svojím ruským náprotivkom Sergejom Šojgu.

Obaja ministri diskutovali aj o možnosti začať rokovania medzi zástupcami ozbrojených síl Ruska a Spojených štátov o situácii v Sýrii, ako aj o boji proti najvýraznejšie sa prejavujúcej extrémistickej organizácii, ktorou je džihádistický Islamský štát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok