Polícia v Rotterdame evakuovala vlak, zasahovala špeciálna jednotka

TA3 TASR
18.9.2015 13:13

Holandská polícia dnes preventívne evakuovala medzinárodný vlak z Amsterdamu do Paríža a niekoľko nástupíšť na rotterdamskej železničnej stanici. Poplach vyvolal muž, ktorý krátko pred odchodom vlaku na poslednú chvíľu naskočil a zamkol sa na toalete.

Zamkol sa na toalete

Plne vyzbrojená zásahová protiteroristická jednotka holandskej polície v medzinárodnom vlaku na železničnej stanici v Rotterdame premohla a zatkla muža, ktorý sa na niekoľko hodín zamkol vo vlakovej toalete. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Polícia na Twitteri uviedla, že nemá informácie, že by muž bol ozbrojený, ako hovorili očití svedkovia. Podľa servera dutchnews.nl bol muž "severoafrického výzoru" a zatkli ho bez použitia sily.

Muž naskočil na stanici v Rotterdam do rýchlovlaku spoločnosti Thalys, ktorý išiel z Amsterdamu do Paríža, na poslednú chvíľu pred odchodom a ihneď sa zamkol na toalete. Podľa médií vykríkol "mám bombu". Bolo to krátko pred 7.00 h a vlak bol plný.

Evakuovali aj časť stanice

Polícia evakuovala časť rotterdamskej železničnej stanice a celý vlak, kým protiteroristická jednotka obkľúčila vlak. Narušilo to príchody a odchody vlakov v Rotterdame.

K incidentu došlo iba mesiac po tom, ako muž vyzbrojený kalašnikovom začal strieľať v rýchlovlaku na rovnakej železničnej trati a zranil najmenej troch ľudí. Štyria cestujúci útočníka premohli a zabránili tak pravdepodobne stratám na životoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok