Voľby v Rusku: Medvede vo volebných miestnostiach aj tanečná súťaž

TA3
14.9.2015 10:37

Regionálne a komunálne voľby v Rusku priviedli do volebných miestností milióny voličov. Niektorí z nich sa nedokážu na krátky okamih odlúčiť od domácich miláčikov.

Voľby v Rusku: Medvede vo volebných miestnostiach aj tanečná súťaž
Youtube

Razia u opozičných aktivistov

Voľby sa uskutočňujú za prísnych bezpečnostných opatrení. Zvýšenú pozornosť si vyslúžili opoziční aktivisti. Polícia podnikla raziu v sídle nadácie Otvorené Rusko, ktorú založil bývalý ropný magnát Michail Chodorkovskij.

V leningradskej oblasti v blízkosti Petrohradu prišiel jeden z voličov odovzdať svoj hlas aj s medveďom. Na rozdiel od opozičných aktivistov si vyslúžil prívetivé prijatie od úradníkov, ktorí mu ponúkli aj maškrtu.

Tablety za fotografiu s gubernátorom

Majiteľ bol krotiteľom a na hlasovanie prišiel priamo z trhu, kde predvádzal medveďa. Zvierací symbol Ruska upútal pozornosť aj v Omskej oblasti. Tentoraz však išlo o divého medveďa. V uliciach Sedelnikova sa odvážil do okolia volebnej miestnosti. Podľa agentúry TASS sa mu však voličov odradiť nepodarilo, miestne úrady hlásili vysokú účasť.

S voľbami sa spája aj zopár súťaží na sociálnych sieťach. V Kaliningradskej oblasti mohli mladí voliči od 18 do 30 rokov dostať lístky na tanečný maratón a za fotografie s novým gubernátorom dokonca iPady. Ďalšie správy hovoria, že 103-ročný volič v Rostove dostal za odmenu za účasť na plebiscite tortu a rovnakú odmenu získal aj 100-ročný veterán druhej svetovej vojny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok