Winnetou je späť. Pozrite sa, kto bude hrať hrdinov z kníh Karla Maya

TA3
12.9.2015 10:05

Knižná a filmová séria o náčelníkovi Apačov je pre veľkú časť obyvateľov Slovenska kultovou záležitosťou. Nemecká televízia RTL sa rozhodla nakrútiť remake Winnetoua.

Winnetou je späť. Pozrite sa, kto bude hrať hrdinov z kníh Karla Maya
RTL/Nikola Predovic

Náčelníka Apačov Winnetoua, ktorého hral v pôvodnej filmovej sérii francúzsky herec Pierre Brice, si zahrá Albánec Nik Xhelilaj. Mladého krásavca zatiaľ poznajú najmä diváci v Albánsku a Turecku, mohli ho však zachytiť aj fanúšikovia českej herečky Any Geislerovej. Spolu si zahrali v snímke Smútok pani Šnajderovej.

Úloha Winnetoua priniesla pred niekoľkými desaťročiami Briceovi nehynúci obdiv mladých, sám ju však vnímal rozporuplne. Brice sa vyjadroval o hraní Winnetoua ako o životnej filozofii, ktorá mu však zrejme prekazila možnosť hrať aj iné zaujímavé úlohy.

vinnetou3_0a000002-ba0f-ab83.jpg

Postavu neohrozeného nemeckého zálesáka a Winnetouovho pokrvného brata Old Shatterhanda zverili nemeckí producenti Wotanovi Wilke Moehringovi, známemu zo seriálu Miesto činu.

Milan Peschel sa stal svojským Samom Hawkensom a Mexičanka Iazua Lariosová si zahrá Winnetouovu sestru Nšo-či.

Natáčanie sčasti prebieha v Chorvátsku, ktoré využíval aj pôvodný štáb v 60. rokoch. Známe scény z Pokladu na Striebornom jazere natočili na Plitvických jazerách.

Diváci môžu ohodnotiť, ako sa podarilo filmovej minisérii naplniť očakávania, v roku 2016. Z pôvodnej verzie sa do novodobého filmu dostanú aj slávne hudobné motívy, ktoré len po novom upravia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok