Kľúčový most nevydržal nápor a paralyzoval dopravu na Orave

TA3 SITA
10.9.2015 12:42

Náhle uzavretie mosta na medzinárodnom hlavnom cestnom ťahu paralyzovalo dopravu na Orave. Most v Podbieli neďaleko Tvrdošína nevydržal podľa cestárov nápor preťažených nákladných vozidiel. Krízový štáb v súčasnosti hľadá riešenie situácie.

Na hlavnom oravskom ťahu do Poľska na ceste I/59 za obcou Podbiel uzavreli most. Krízový štáb v stredu popoludní rozhodol, že most je vážne poškodený a uzavretý bude až do odvolania. Polícia odkláňa tranzitnú dopravu cez horský priechod Príslop do Tvrdošína a Námestova.

Na tejto trase však musia vodiči okrem zhustenej premávky rátať aj so zdržaním. Pod Príslopom totiž spevňujú breh nad cestou, v Hruštíne robia kanalizáciu a v Štefanove opravujú most. Polícia navyše upozorňuje, že cez rekonštruovaný most v Štefanove môžu prechádzať len vozidlá do 18 ton. „Polícia odporúča tranzitnej doprave smerujúcej do Poľska použitie inej trasy, napríklad cez Ružomberok, Poprad a Vyšný Komárnik alebo cez Púchov, Lysú pod Makytou a Vsetín,“ dodala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok