V Bangkoku explodovala bomba, zahynuli mnohí ľudia vrátane turistov

TA3 ČTK RT SITA
17.8.2015 15:19

Podľa polície najmenej 18 a podľa miestnych médií až 27 mŕtvych a 80 zranených si vyžiadala explózia neďaleko budhistickej svätyne v thajskej metropole Bangkok. Polícia dorazila na miesto a snažila sa zabrániť panike, ktorá vypukla.

Časti tiel na ulici, v meste vládne chaos

Trhavina  vybuchla neďaleko hinduistického chrámu na rušnej križovatke v centre mesta. Polícia sa snažila zabrániť chaosu. Medzi obeťami sú údajne turisti z Číny a Taiwanu.

Ulice boli podľa svedkov po explózii pokryté časťami ľudských tiel. Výbuch zastavil život v centre mesta v dopravnej špičke. Na mieste zasahovalo veľa záchranárov a sanitky.

V blízkosti luxusu

Trhavina bola nastražená v štvrti Radžprasong neďaleko hinduistického chrámu Ervan, ktorý je vyhľadávaným miestom turistov aj Thajčanov. V okolí miesta explózie sú luxusné medzinárodné hotely a obchodné strediská. Na mieste výbuchu sa v minulosti schádzali aj davy demonštrantov pri protivládnych protestoch.

Nálož bola umiestnená na motocykli, uviedla bez ďalších podrobností thajská polícia. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ niekto neprihlásil.  Moslimskí extrémisti, s ktorými thajská armáda bojuje na juhu krajiny, v Bangkoku útočia len veľmi zriedka.

Informácie o Slovákoch zatiaľ nie sú

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí preveruje, či sú medzi obeťami alebo zranenými po útoku v Bangkoku občania Slovenskej republiky.

"Zatiaľ takéto informácie nemáme, sme však v kontakte s miestnymi úradmi," uviedol riaditeľ tlačového odboru rezortu zahraničia Juraj Tomaga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok