Trump urazil moderátorku, za jej údajnou podráždenosťou videl menštruáciu

8.8.2015 16:32

Televíznu debatu republikánskych kandidátov viedla Megyn Kellyová. Po ostrých otázkach pre Donalda Trumpa sa miliardár nechal počuť, že na neho útočila, lebo práve menštruovala.

Trump urazil moderátorku, za jej údajnou podráždenosťou videl menštruáciu
SITA/AP

Pýtala sa na urážky voči ženám

Americký miliardár Donald Trump, ktorý chce  za republikánov kandidovať na post šéfa Bieleho domu, dospel k záveru, že pri štvrtkovej televíznej debate na neho moderátorka útočila preto, že mala menštruáciu. Moderátorka stanice Fox News Megyn Kellyová sa Trumpa pýtala na jeho urážky voči ženám. Trump teraz pre svoj výrok nemôže ísť na jedno z najväčších zhromaždení amerických konzervatívnych aktivistov, uviedol server britských novín The Guardian.

Kellyová Trumpa počas debaty uchádzačov republikánsku nomináciu popudila, keď chcela vedieť či bude ako prípadný prezident Spojených štátov pokračovať vo svojom prístupe k ženám. Tie v minulosti častoval nadávkami ako „tlsté prasatá“, alebo „povaľačky“. „Bolo vidieť..., ako jej krv tečie – viete odkiaľ,“ povedal televízii CNN o Kellyovej.

Prišiel o príležitosť diskutovať

Trump mal byť hosťom na zhromaždení konzervatívcov združených okolo blogu RedState. "Chcel som mu dať veľký priestor, ale s tou poznámkou o Magyn Kellyovej to rozhodne prehnal," povedal šéfredaktor blogu Erick Erickson, ktorý akciu v Atlante usporiadal. Erickson sa tak stal prvou kľúčovou  osobnosťou z hlavného prúdu amerických konzervatívcov, ktoré sa s Trumpom rozchádzajú, uviedol  The Guardian.

Trump tak príde o príležitosť hovoriť s mnohými konzervatívnymi aktivistami aj novinármi. Erickson povedal, že sa po Trumpovom výroku na CNN obrátil na ľudí z jeho kampane a pýtal sa, čo tým myslel. Nepopreli ale, že narážal na menštruáciu.

Nebol to prvý Trumpov kontroverzný výrok

Na Trumpovu poznámku na adresu Kellyovej okamžite reagovala jediná uchádzačka o republikánsku nominánicu Carly Fiorinaová. "Pán Trump, to je neospravedlniteľné," odkázala mu na Twitteri.

Nejde o prvý kontroverzný výrok, ktorého sa Trump dopustil. Aj tak sa doteraz tešil najväčšej podpore medzi prípadnými republikánskymi kandidátmi na post prezidenta. O mexických imigrantoch prichádzajúcich do USA Trump povedal, že sú to násilníci.  O republikánskom politikovi Johnovi McCainovi, ktorý strávil roky vo vojnovom zajatí a bol mučený, vyhlásil, že pre neho nie je vojnovým hrdinom. Na Twitteri zase zdieľal správu, v ktorej sa písalo, že Kellyová je „nána“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok