Sudánsky migrant dokázal preniknúť do eurotunela a prejsť pešo pod Lamanšským prielivom

TASR TA3
7.8.2015 12:55

Británia vyšetruje, ako mohol sudánsky migrant prejsť pešo takmer celý eurotunel. Išlo o mimoriadne nebezpečný incident, vlaky premávajú rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu.

Prekĺzol okolo stráže, vyhol sa stovkám kamier

Britské úrady vyšetrujú, ako sa sudánskemu migrantovi podarilo prejsť pešo takmer celú dĺžku 50-kilometrového podmorského eurotunela z francúzskeho Calais, kým ho nezastavili.

Polícia v anglickom grófstve Kent informovala, že 40-ročný Abdul Rahmán Harún bol obvinený z blokovania vlakov, ktoré využívajú železnicu v podmorskom tuneli medzi Francúzskom a Britskými ostrovmi. Sudánec údajne prekĺzol okolo stráže pri vchode do tunela a dokázal sa vyhnúť stovkám bezpečnostných kamier, potom ho však v utorok 4. augusta zbadali britskí strážnici v blízkosti anglického mesta Folkestone.

 

Posilnená bezpečnosť

Spoločnosť Eurotunnel, ktorá prevádzkuje tunel a železničnú prepravu pod Lamanšským prielivom, označila incident za mimoriadne nebezpečný. Vlaky tadiaľ uháňajú rýchlosťou až 160 kilometrov za hodinu.

Úrady posilnili bezpečnosť, ako aj oplotenie a pohraničné hliadky, pretože toto leto sa prudko zvýšil počet migrantov snažiacich sa dostať z Francúzska do Británie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok