Ivan Jakeš na Rely Dakar 2012 skončil

SITA
5.1.2012 18:22

lovenský motocyklový reprezentant Ivan Jakeš predčasne ukončil svoje účinkovanie na prestížnom motocyklistom podujatí Rely Dakar 2012, v štvrtkovej 5. etape ho vyradili vážne technické problémy.

Ivan Jakeš na Rely Dakar 2012 skončil
SITA

Tridsaťosemročný rodák z Myjavy pritom premiérovo štartoval vo farbách vlastného tímu NAD RESS Adventure Team. Pre Ivana Jakeša išlo o piaty štart na púštnej etapovej súťaži a v tomto ohľade je slovenským rekordérom, do cieľa však prišiel iba raz.

Prehľad účastí Ivana Jakeša na Rely Dakar:
29. ročník (2007):
Pri svojom debute na klasickej africkej trati predčasne skončil v 6. etape pre poruchu motocykla, najlepšie skončil v 3. etape na 25. mieste.
30. ročník (2009):
Ako prvý Slovák absolvoval "náhradnú" juhoamerickú verziu Rely Dakar. V konečnom poradí skončil na 43. mieste a po Katriňákovi je druhým slovenským pretekárom, ktorý úspešne došiel do cieľa najťažšej motocyklovej súťaže na svete. Jeho najlepšie umiestnenie bolo 11. miesto v záverečnej etape.
31. ročník (2010):
Pri treťom štarte ho v úvode 7. etapy v púšti Atacama zradila roztrhnutá reťaz, ktorú v povolenom časovom úseku nedokázal opraviť a súťaž sa pre neho skončila.
32. ročník (2011)
Ivan Jakeš sa v počte štartov Slováka na Dakare vyrovnal Jaroslavovi Katriňákovi a po 9. etape mu patrila 10. priečka. V 10. etape však odstúpil pre zadretý motor, v tom čase jazdil už so zlomenou kľúčnou kosťou. Jeho najlepším umiestnením bola šiesta priečka v 6. etape, čo je zároveň jeho kariérne maximum.
33. ročník (2012)
Najlepším umiestnením Ivana Jakeša bolo 14. miesto v 3. etape, pre technické problémy však opäť musel predčasne ukončiť svoje pôsobenie na podujatí. Piatimi štartmi na Rely Dakar sa však stal historicky najúspešnejším Slovákom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok