V Omsku sa zrútili kasárne, hlásia dvadsaťtri obetí

TA3 TASR ČTK
13.7.2015 08:03

Najmenej 23 mŕtvych vojakov si vyžiadalo zrútenie budovy kasární, ku ktorému došlo vo výcvikovom stredisku výsadkovej posádky v Omskej oblasti na juhu Ruska. Informovala o tom agentúra TASS, citujúc hovorcu ministerstva obrany Igora Konašenkova.

Budovu vraj opravovali narkomani

"K 08.30 h moskovského času vyslobodili z trosiek budovy 37 vojakov, z ktorých 18 boli už mŕtvi. V lekárskej opatere sa nachádza celkovo 19 osôb," uviedol pred korekciou počtov mŕtvych rezortný hovorca. 

Niekoľkí vojaci sú stále nezvestní, záchranná akcia pokračuje. Podľa polície tragédiu mohlo spôsobiť porušenie bezpečnostných pravidiel pri obnove budovy. Vladimir Nastyčenko, ktorý sa podieľal na oprave kasární, podľa servera LifeNews povedal, že spolu s murármi tam pracovali aj narkomani a alkoholici z rehabilitačného zariadenia. V tíme ich vraj bolo 35 z celkového počtu 40 ľudí.

Čiastočne sa zrútila strecha

"Kasárne v obci Svetlyj nedávno prešli renovačnými prácami. Podľa jednej z verzií došlo počas nich k pochybeniu ohľadom zmeny tvaru budovy. Okolnosti sa budú vyšetrovať," uviedli miestne policajné zdroje, podľa ktorých sa čiastočne zrútila strecha a vonkajšia časť kasárenskej budovy.

K zrúteniu štvorposchodovej stavby došlo vo večerných hodinách, pričom v čase incidentu sa v kasárňach nachádzalo 337 vojakov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok