UFA Sport potvrdila definitívu - turnaj Fortuna Víkend šampiónov nebude

TA3, TASR
6.1.2012 07:37

Športovo-marketingová agentúra UFA Sports vo štvrtok na tlačovej konferencii definitívne potvrdila, že nedeľňajší prestížny halový medzinárodný turnaj FORTUNA Víkend šampiónov v Bratislave je zrušený.

UFA Sport potvrdila definitívu - turnaj Fortuna Víkend šampiónov nebude
SITA

Ešte v priebehu dňa jej zástupcovia spolu s ďalším organizátorom stávkovou spoločnosťou FORTUNA rokovali so zástupcami polície a bratislavskej mestskej časti Nové Mesto, ale k dohode neprišlo. Už v stredu padlo rozhodnutie starostu mestskej časti Nové Mesto Rudolfa Kusého o zákaze konania turnaja vydaného na základe žiadosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru. "Rozhodnutie starostu a policajného zboru nás samozrejme veľmi sklamalo, pretože tento turnaj sme považovali za veľkú šancu pre Slovensko a pre Bratislavu. Absolvovali sme dnešné stretnutie s cieľom vydiskutovať si celú situáciu, no druhú stanu sa nám nepodarilo presvedčiť, že dokážeme garantovať bezpečnosť na štadióne. Kameňom úrazu bola práve obava o zdravie fanúšikov," uviedol Boris Šimonič z UFA Sports.

Generálny riaditeľ spoločnosti Arndt Jaworski vyhlásil, že v celej Európe sa konajú podobné turnaje s účasťou viacerých tímov, vrátane znepriatelených fanúšikovských táborov, bez vážnejších incidentov. "Mrzí nás to o to viac, že sme sem mohli priniesť podujatie reprezentatívneho charakteru. V Prahe sa uskutočnil tento turnaj niekoľkokrát, za účasti väčšieho počtu fanúšikov a naopak menšieho počtu bezpečnostných síl a nikdy sa nič vážne nestalo. Na základe odporúčaní polície sme zvýšili počet bezpečnostných zložiek. Priamo na štadióne malo na poriadok dohliadať okolo 275 členov SBS a vonku mali byť pripravené špeciálne policajné jednotky.

Pre porovnanie, počas zápasov Slovana v hokejovej extralige býva prítomných približne 80 SBS-károv," uviedol s tým, že 90 percent divákov by aj tak boli normálni fanúšikovia a vzniknutá situácia dodá ešte väčšiu silu problémovým osobám. Ohľadne bezpečnosti sa podľa Šimoniča doteraz uskutočnili štyri bezpečnostné mítingy, ku ktorým boli prizvaní zástupcovia polície a mestskej časti, pričom ďalšie mítingy sa ešte mali konať. "Od začiatku sme boli v kontakte so zainteresovanými stranami a všetky zákonné náležitosti sme, možno s malými výhradami, naplnili. Až do včerajšieho dňa nemal zástupca mesta, poverený súčinnosťou pri organizovaní podujatia, žiadne námietky. Pravidelne sme informovali aj o počtoch predaných vstupeniek, no náhle rozhodnutie pána starostu sme sa dozvedeli až z médií," dodal.

Držitelia vstupeniek ich budú môcť vrátiť s plnou finančnou náhradou. Samotná spoločnosť UFA škody vzniknuté zrušením podujatia zatiaľ nevyčíslila, zároveň však nevylúčila podniknutie právnych krokov na ochranu svojich záujmov. Fanúšikovia Spartaka Trnava údajne napriek zrušeniu turnaja mienia do Bratislavy pricestovať a voči vzniknutej situácii protestovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok