Čepelová už na ďalšiu Rumunku vo Wimbledone nestačila

SITA
2.7.2015 20:53

Jana Čepelová prehrala v stretnutí 2. kola dvojhry vo Wimbledone s takisto nenasadenou 27-ročnou Monicou Niculescovou za 75 minút 3:6, 3:6. Dvadsaťdvaročná Košičanka teda nedokázala nadviazať na svoj senzačný triumf nad inou Rumunkou, Simonou Halepovou.

Čepelová už na ďalšiu Rumunku vo Wimbledone nestačila
SITA/AP

Zápas nezačala dobre

Momentálne 106. žena hodnotenia Čepelová si odnáša 70 bodov do hodnotenia a prémiu 47 000 libier brutto. Stále platí, že na dva zápasové úspechy v rade čaká od septembra 2014. V tejto chvíli figuruje v online prepočte na 97. pozícii v systéme.

Čepelová nezačala dobre: klesla na 0:3 dokonca s dvojitým brejkom. Znížila síce na 2:3, ale Niculescová sa na servise posunula bez vážnejších ťažkostí na 4:2 aj 5:3. Na returne v deviatej zužitkovala druhý brejkbal, zároveň setbal - 6:3. Navyše, v úvodnej fáze druhého dejstva unikla na 3:1 a brejk potvrdila na nulu. Slovenka potom išla na kontaktných 3:4 a viedla 30:0 pri svojom podaní, v tejto zlomovej hre jej však napokon nestačili ani tri gembaly - 3:5 a bez otáľania Rumunky aj 3:6.

Čepelová neodplatila Niculescovej debakel 0:6, 1:6, ktorý inkasovala vlani v máji na antuke v Madride, hoci tento raz prehrala dôstojnejšie. Mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 21:29, striedmejšie hrajúca súperka 14:6. Slovenka zužitkovala oba svoje brejkbaly, v druhom prípade tým upravila na sľubných 3:4 v druhom sete, ale obrat sa už nekonal, Rumunka 5 z 9. Víťazka získala 21 z 25 fiftínov rozohraných vlastným prvým podaním, čo je 84 %, zdolaná skončila v tomto aspekte na hodnote 46 %.

Absentovala pre zápal pľúc

Pre zverenkyňu Martina Zathureckého Čepelovú zostáva miestnym maximom a zároveň absolútnym osobným rekordom na veľkej štvorke 3. kolo, ktorého dosiahla už v sezóne 2012 pri svojom debute v All England Lawn Tennis and Croquet Clube. Ako kvalifikantka vtedy nestačila na Bielorusku Viktoriu Azarenkovú.

Slovenská fedcupová reprezentantka Čepelová v tejto sezóne absentovala od polovice januára do polovice marca pre zápal pľúc, ktorý dostala na prahu melbournských Australian Open. Na štyroch z piatich predchádzajúcich Majors sa lúčila už v 1. kole.

Neortodoxným štýlom povestná Niculescová si o jedno kolo zlepšila wimbledonské maximum zo sezón 2008, 2010 a 2011. Pred štyrmi rokmi bola v osemfinále newyorských US Open. V sobotu skúsi aspoň si vyrovnať tento rekord z veľkej štvorky, a to proti úspešnej zo stretnutia Svetlana Kuznecovová (Rus.-26) - Kristýna Plíšková (ČR). 

Dvojhra žien - 2. kolo:

Monica Niculescová (Rum.) - Jana Čepelová (SR) 6:3, 6:3 za 75 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok