Maďari sa snažia zastaviť utečencov, budú strážiť srbsko-macedónsku hranicu

SITA
22.6.2015 18:02

Maďarská polícia pomôže so strážením srbsko-macedónskej hranice v rámci úsilia zastaviť narastajúci prílev migrantov a utečencov, ktorí sa pokúšajú dostať na územie Európskej únie.

Maďari sa snažia zastaviť utečencov, budú strážiť srbsko-macedónsku hranicu
SITA/AP

Na južnú hranicu Srbska s Macedónskom, cez ktorú prejdú denne stovky migrantov a utečencov, vyšle Maďarsko od budúceho týždňa dvadsať policajtov vybavených štyrmi mobilnými termálnymi kamerami, špecifikoval šéf maďarskej polície Károly Papp.

Od začiatku tohto roka vstúpilo na územie Maďarska nelegálne okolo 60.000 ľudí, prevažne cez hranicu so Srbskom. Utečenci požiadajú v Maďarsku o azyl, na jeho území sa však dlho nezdržia a skôr, než úrady posúdia ich žiadosti, presúvajú sa ďalej do západoeurópskych krajín ako Rakúsko či Nemecko.

Maďarská vláda nariadila v stredu 17. júna ministrovi vnútra Sándorovi Pintérovi, aby do týždňa pripravil projekt na vybudovanie štyri metre vysokého dočasného plota na fyzické uzatvorenie hraníc so Srbskom. Plot má tvoriť prekážku ilegálnym migrantom na 175 kilometrov dlhom hraničnom úseku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok