Futbalový majster z Trenčína proti Steaue Bukurešť, podľa Ševelu je prijateľná

SITA
22.6.2015 15:50

V druhom predkole Ligy majstrov nastúpi slovenský futbalový šampión z Trenčína proti Steaue Bukurešť. Prvé meranie síl je na programe v polovici júla na Slovensku.

Zrejme v Žiline

Slovenský futbalový šampión AS Trenčín sa v druhom predkole Ligy majstrov 2015/2016 stretne s rumunskou Steauou Bukurešť. Rozhodol o tom žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie. Trenčania figurovali medzi nenasadenými mužstvami. Prvé meranie síl o postup do 3. predkola LM je na programe v termíne 14. alebo 15. júla na Slovensku (pre rekonštrukciu trenčianskeho stánku na Sihoti sa bude hrať s najväčšou pravdepodobnosťou v Žiline), odveta sa uskutoční 21. alebo 22. júla v rumunskej metropole.

"Pri žrebe si veľmi nenavyberáte, musíte všetko brať, ako príde. Myslím si, že Steaua je prijateľný súper, s ktorým sa môžeme popasovať o dobrý výsledok. Na druhej strane je rumunský futbal veľmi kvalitný, pred dvoma rokmi sme mali možnosť vzájomnej konfrontácie. V treťom predkole Európskej ligy sme hrali proti mužstvu Astra Giurgiu a po domácej prehre v Dubnici and Váhom 1:3 sme remizovali v odvete u súpera 2:2 a nepostúpili do play-off," uviedol tréner AS Trenčín Martin Ševela.

Trnava podľahla

Už pred žrebom bolo jasné, že slovenský majster, ktorý sa ocitol v 3. skupine medzi nenasadenými tímami, mohol dostať za súpera v 2. predkole LM jedného z tohto poltucta: PFC Ludogorec Razgrad (Bul.), Dinamo Záhreb (Chor.), Partizan Belehrad (Srb.), FC Videoton Székesfehérvár (Maď.), Skënderbeu Korcë (Alb.) a Steaua Bukurešť (Rum.).

Pred tromi rokmi sa futbalisti Steauy stretli v 3. predkole Európskej ligy so Spartakom Trnava a ťahali za dlhší koniec. Po domácej prehre 0:1 zvíťazili v Trnave 3:0 a postúpili ďalej.

Ak futbalisti Trenčína postúpia cez Steauu do ďalšej kvalifikačnej fázy o účasť v hlavnej súťaži najprestížnejšieho európskeho pohára, budú nasadení. Na postupujúcich zo spomenutého tretieho predkola (28. a 29. júla., resp. 4. a 5. augusta) ešte čaká dvojzápas play-off (18. a 19. augusta, resp. 25. a 26. augusta).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok