Po búrlivých oslavách sa Hossa teší na deti, Stanleyho pohár príde v auguste

TASR TA3
21.6.2015 12:57

Slovenský hokejista Marián Hossa pricestoval z Chicaga na Slovensko. Počas leta si chce po zisku hokejovej trofeje užiť najmä svoju rodinu. Stanleyho pohár by mal prísť na Slovensko v auguste.

Leto patrí rodine

Čerstvý trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Marián Hossa je už doma na Slovensku. Po nádherných, no vyčerpávajúcich majstrovských oslavách so spoluhráčmi z Chicaga priletel spoločne s manželkou Jankou na viedenské letisko vo Schwechate a následne nabral smer Trenčín, kde si chce v najbližších dňoch dopriať zaslúžený odpočinok. Tridsaťšesťročný hokejista sa chce v lete venovať najmä rodine, ktorú dlho nevidel.

"Myslel som si, že po všetkých tých párty, si konečne v lietadle pospím, ale vôbec som nedokázal zaspať. Tak sme si dali s manželkou vínko. Veľmi sa už teším domov, najmä na obe dcérky, ktoré som nevidel už mesiac a pol, keďže po 1. kole play off odišli domov. Preto som aj prišiel domov skôr, aby som bol čo najskôr s najbližšími. A spravíme možno aj nejakú malú oslavu ku Dňu otcov," uviedol Hossa krátko pro prílete.

Tri triumfy za šesť rokov

Trenčiansky odchovanec bol až do roku 2010 veľkým smoliarom, keď v drese Pittsburghu a o rok neskôr s Detroitom bol vo finále vždy na strane zdolaných. V Chicagu si však všetko vynahradil a stal sa výraznou súčasťou ďalšej zo slávnych klubových dynastií v NHL. S Blackhawks vyhral pohár trikrát v priebehu šiestich rokov.

"Titul v roku 2010 bol výnimočný, lebo bol prvý. A pre mňa aj najťažší, najmä po psychickej stránke, lebo mu predchádzali dve prehraté finále. Po ňom zo mňa spadla veľká ťažoba. V roku 2013 sme vyhrali po neuveriteľnom obrate, keď sme rozhodli o triumfe dvoma gólmi v priebehu 17 sekúnd. Tento titul sme si užili vari najviac, lebo sme ho získali na domácom ľade," vyznal sa skúsený útočník.

Zmenili tradície Chicaga

Veľký dojem na neho zanechali majstrovské oslavy s fanúšikmi v uliciach Chicaga. "Bolo to niečo neuveriteľné, najmä pre chalanov, ktorí to zažili prvýkrát. Každá z troch osláv titulu bola niečím výnimočná, tento rok prišlo na štadión Soldier Field až 70-tisíc ľudí. V meste, cez ktoré sme prechádzali autobusom, sa tiesnilo okolo dvoch miliónov fanúšikov,“ povedal Hossa.

V Chicagu dlhé roky dominovali typické americké športy, ale po ošiaľoch, ktoré sme spustili v posledných rokoch, sa to zmenilo. Už je to hokejové mesto, ľudia ním žijú a milujú ho," vyznal sa slovenský krídelník.

Pohár príde v auguste

Hokejová verejnosť už netrpezlivo čaká, kedy prinesie slávny strieborný grál domov na Slovensko. "Plán osláv sa stále pripravuje, ale viac-menej by mal pohár pricestovať na Slovensko koncom augusta. Chcem to dať na piatok alebo sobotu. Latka sa dvíha nahor, minulý rok urobil Majo Gáborík v Trenčíne veľkú šou. Aj odo mňa sa bude očakávať niečo špeciálne," prezradil.

Aj v zámorí pozorne sledoval dianie na Slovensku, kde sa blížia voľby nového prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja. V nich bude podporovať svojho kamaráta Richarda Lintnera. "Verím, že to Rišo vyhrá. Slovenský hokej potrebuje marketing, aby ľudí trochu viac nažhavil. Treba vymeniť krv, oživiť to, priniesť zmenu. Rišo má na to všetky predpoklady," dodal Hossa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok