Dvoch tínedžerov na východe USA vážne zranil žralok

TASR
15.6.2015 07:04

Dievča a chlapec utrpeli vážne zranenia pri dvoch útokoch žraloka, ku ktorým došlo necelé dve hodiny po sebe v pobrežných vodách pri mestečku Oak Island v americkom štáte Severná Karolína. Zatienilo to začiatok letnej turistickej sezóny v tomto malom letovisku.

Dvoch tínedžerov na východe USA vážne zranil žralok
SITA/AP

Obaja prišli o ruku

Dievča vo veku asi 14 rokov napadol žralok krátko po 16.00 h miestneho času. So závažnými zraneniami ľavej ruky a nohy ju previezli vrtuľníkom do nemocnice po tom, ako muž plávajúci neďaleko počul výkriky a prišiel jej na pomoc. Starostka mesta Betty Wallaceová uviedla, že dievča prišlo o časť ruky a môže prísť aj o nohu.

O približne 90 minút neskôr a asi tri kilometre východnejšie popri pláži pohrýzol žralok 16-ročného chlapca v čase, keď úrady stále zamestnával prvý útok. Chlapec prišiel o ľavú ruku.

Bližšie okolnosti útokov, napríklad čo obete robili v mori alebo ako ďaleko od pobrežia plávali, neboli zatiaľ známe. Polícia však poslala na pláž osobitné hliadky varujúce ľudí, aby vyšli z vody. Na pátranie po žralokovi vyslali vrtuľník.

Ohrozená turistická sezóna

Wallaceová uviedla, že mestskí predstavitelia posúdia, či majú pláž oficiálne uzavrieť pre verejnosť. V čase incidentu bola za nádherného počasia plná.

K útokom došlo len dva týždne pred sviatočným víkendom okolo 4. júla, keď mesto Oak Island s približne 7000 stálymi obyvateľmi obvykle zaplní 30.000 až 40.000 návštevníkov. Starostka dodala, že stretnutia so žralokmi sú tam nevídané, dlhoročný obyvateľ si nevedel spomenúť na jediné za 36 rokov.

Hovorkyňa šerifa potvrdila, že úrady reagovali na správu o útoku žraloka pri 50 kilometrov vzdialenom mestečku Ocean Isle Beach. Televízia ABC News informovala, že pri ňom utrpelo menšie zranenia na nohe 13-ročné dievča.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok