Siemens sa chce na prepúšťaní dohodnúť počas leta

TASR
9.6.2015 08:35

Minulý mesiac spoločnosť Siemens avizovala, že prepustí ďalších 4 500 zamestnancov. Týmto prepúšťaním sa tak navýši zrušenie 7 400 pracovných miest, o ktorom firma už informovala skôr.

Siemens sa chce na prepúšťaní dohodnúť počas leta
SITA

Neistota zamestnancov

Nemecká spoločnosť Siemens chce dosiahnuť dohodu s predstaviteľmi zamestnancov o prepúšťaní počas tohto leta. Uviedla to šéfka spoločnosti Siemens pre personalistiku Janina Kugelová, pričom o tom informovali noviny Handelsblatt "Čím rýchlejšie dosiahneme dohodu s predstaviteľmi zamestnancov, tým kratšia bude fáza neistoty pre zamestnancov,“ povedala Kugelová.

Ralf Thomas, finančný riaditeľ spoločnosti Siemens, zároveň povedal, že firma smeruje k dosiahnutiu cieľovej úspory nákladov vo výške až do jednej miliardy eur. Jednorazové náklady spojené so škrtmi by mohli dosiahnuť v tomto roku hodnotu do 750 mil. eur, to by však mohlo spoločnosti Siemens priniesť až práve jednu miliardu eur. Závisieť to podľa Thomasa bude od rýchlosti rokovaní s predstaviteľmi zamestnancov.

Slabý hospodársky rast

Minulý mesiac spoločnosť Siemens avizovala, že prepustí ďalších 4 500 zamestnancov. Firma má totiž problémy so slabým hospodárskym rastom a slabým dopytom v oblasti energetiky. Týmto prepúšťaním sa tak navýši zrušenie 7 400 pracovných miest, o ktorom firma už informovala skôr. Firma Siemens celosvetovo zamestnáva približne 340 tis. ľudí, z toho zhruba 115 tis. zamestnancov v Nemecku, kde majú odborové organizácie silnú pozíciu.

Skupinu Siemens na Slovensku tvoria firmy Siemens s. r. o., Siemens Program and System Engineering, s. r. o., Siprin, s. r. o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o., OEZ Slovakia, spol. s r. o. a BSH domácí spotřebiče s. r. o.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok