V Stredozemnom mori zachránili tisíce utečencov vrátane tehotných žien

ČTK TA3
7.6.2015 15:55

Z Afriky smerujú do Európy tisíce utečencov. Počas víkendu ich v Stredozemnom mori zachránili asi 6000, nehlásia žiadne obete.

Objavil ich vrtuľník

Najmenej 6000 utečencov zachránili počas víkendu medzinárodné sily v Stredozemnom mori. V sobotu ich bolo 3500, ďalší sa pridali v nedeľu. Počet ilegálnych migrantov, ktorí sa do Talianska dostali od začiatku roka, sa tak od začiatku roka zvýšil na 50.000.

Britská vojnová loď HMS Bulwark, ktorá zachraňovala už v sobotu, vzala na palubu päť stoviek utečencov, ktorí boli na ceste z Líbye do Európy. Plavili sa na štyroch plavidlách, ktoré ráno objavil vrtuľník z Bulwarku, keď bol na hliadkovacom lete,  informovalo britské ministerstvo obrany.

Bez obetí

Lode zapojené do medzinárodnej operácie zachránili v sobotu celkovo 3500 migrantov natesnaných v 15 člnoch, ktoré boli objavené asi 45 kilometrov od líbyjských brehov. Na tejto záchrannej akcii sa podieľali lode talianskeho, nemeckého aj írskeho námorníctva.

Žiadne obete nie sú hlásené. Jedna talianska loď, ktorá dopravila 475 utečencov na Sicíliu, oznámila, že prijala na palubu sedem tehotných žien, ktoré následne previezli do nemocnice.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok