Putin dôrazne odmietol, že by Rusko mohlo napadnúť štáty NATO

ČTK
6.6.2015 11:26

Ruský prezident Vladimir Putin dôrazne odmietol úvahy, že by Rusko zamýšľalo napadnúť Severoatlantickú alianciu. Vo zverejnenom rozhovore, ktorý poskytol talianskym novinám Corriere della Sera, okrem iného povedal, že niečo také si môže myslieť len "chorý človek".

Putin dôrazne odmietol, že by Rusko mohlo napadnúť štáty NATO
SITA

Ukrajinský konflikt pripísal na vrub USA

"Pokiaľ ide o obavy niektorých krajín z možných agresívnych akcií Ruska, myslím, že len človek, ktorý nie je zdravý... si môže predstaviť, že by Rusko zrazu napadlo NATO," vyhlásil šéf Kremľa v interview. Najmä v bývalých sovietskych pobaltských republikách, ktoré sú v súčasnosti členmi aliancie, však tieto obavy panujú vzhľadom k postupu Moskvy v ukrajinskej kríze.

Ruský prezident v tejto súvislosti obvinil Spojené štáty, že na takéto obavy vsádzajú, aby vytvorili obraz nepriateľa a mohli tým podporiť svoje ambície na zachovanie vedúceho postavenia vo svete. Taktiež konflikt na Ukrajine je podľa neho výsledkom "neprofesionálneho jednania" USA.

"Chcem vám povedať, že zo strany Ruska sa nie je čoho obávať," vyhlásil Putin. Rusko podľa neho nevedie agresívnu politiku. Je vraj len nútené reagovať na existujúce hrozby voči nemu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok