Nečakaný zvrat: Blatter ako šéf FIFA končí

TASR TA3
2.6.2015 19:33

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Sepp Blatter rezignoval na svoju funkciu. Oznámil to na narýchlo zvolanej tlačovej konferencii v Zürichu s tým, že mimoriadne voľby nového prezidenta sa uskutočnia "v čo najkratšom možnom termíne".

Podľa AP by sa však prezidentské voľby mali uskutočniť niekedy medzi decembrom a marcom. Iba minulý týždeň v piatok pritom 79-ročného Švajčiara opätovne zvolili za šéfa FIFA už do jeho piateho funkčného obdobia. Stalo sa tak dva dni po vypuknutí veľkého korupčného škandálu, v súvislosti s ktorým zadržali pred kongresom FIFA v Zürichu sedem vysokopostavených funkcionárov.

"Zvolám mimoriadny kongres, na ktorom zvolia môjho nástupcu," citovala Blattera v jeho prvom vyjadrení DPA s konštatovaním, že ide o veľké prekvapenie: Dlhoročný funkcionár tiež konštatoval: "Je po voľbách, ale zápletka škandálu nemala konca." Svoj úrad však plánuje zastávať až do zvolenia svojho nástupcu.

„Potrebujeme teraz čas, aby sme našli čo najlepšieho kandidáta na tento post. Dávam svoj mandát k dispozícii, bojoval som tvrdo za zmeny a za reformy. Ale nemôžem to robiť sám. Som spätý s federáciou a jej záujmami. Chcem sa poďakovať mojim podporovateľom a tým, čo ma sprevádzali na mojej ceste," dodal Blatter a sál opustil bez možnosti klásť mu otázky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok