Na Žákovic Open prídu Hex, Mládek aj Macháčkov Mig 21

SITA
2.6.2015 11:16

Na 15. ročníku festivalu Žákovic Open, ktorý sa uskutoční 24. a 25. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach, vystúpi množstvo slovenských skupín i viacero formácií z Českej republiky.

Na Žákovic Open prídu Hex, Mládek aj Macháčkov Mig 21
SITA/Peter Kapusta

Všetky hudobné žánre

„Tešíme sa, že sa nám podarilo dostať tento rok na festival kapely, ktoré patria v rámci pätnástich ročníkov medzi najobľúbenejšie, pretože mali vždy tie najlepšie koncerty a sú zárukou skvelej zábavy a relaxu. Návštevníci si vychutnajú 16 koncertov naprieč všetkými žánrami, od popu, cez džez, alternatívu, ska, punk a tak ďalej," prezradil jeden z usporiadateľov, basgitarista skupiny Hex Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

"Medzi stálice nášho festivalu patria kapely Polemic, Hex, Le Payaco, Slobodná Európa, Peter Lipa, Cpt. Slice a O.B.D.. Na svojich priaznivcov sa tešia aj ďalšie kapely, ktoré patria medzi to najlepšie, čo na slovenskej scéne máme. Sú to Walter Schnitzelsson, Billy Barman, Hviezda, Bad Karma Boy či Žena z lesoparku,“ doplnil.

Bude aj futbal

„Veľmi sa teším, že u nás opäť vystúpi Jirko Macháček so svojou skvelou kapelou Mig 21, ktorá je v životnej forme. Čo je však pre náš festival absolútna pecka, o ktorú sme sa snažili už zopár rokov, je Ivan Mládek a jeho Banjo Band. Koncerty tohto interpreta sú vždy veľmi príjemným osviežením letných festivalov. Inteligentný humor, skvelé pesničky a k tomu obrovský nadhľad. To je Ivan Mládek,“ pokračoval.

„Kto Žákovic Open navštívil, vie, na čo sa tešiť. Nejde iba o samotné koncerty, ale aj o domácku atmosféru, ktorá vždy v našom útulnom areáli panuje. Bez futbalu by náš festival nebol tým, čím je. Už tretí rok za sebou sa uskutoční tento zápas priamo v areáli pred pódiom. Aj týmto spôsobom sa približujeme k našim fanúšikom, aby počas celého festivalu mohli zostať na mieste a nemysleli na nič iné, iba na príjemnú atmosféru, zábavu a relax,“ uzavrel hudobník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok