Na ME slalomárov obhajcovia titulu Škantárovci skončili v semifinále

TASR
31.5.2015 12:46

Na ME slalomárov na divokej vode v nemeckom Markkleebergu sa v nedeľňajšom predpoludní pokúšala slovenská kajakárka Jana Dukátová o postup do finále. Skončila 12-ta a od umiestenia v postupovej desiatke ju delilo 2,67 sekundy.

Na ME slalomárov obhajcovia titulu Škantárovci skončili v semifinále
SITA

Dukatová: Zdravotne sa trápim

"Prežívam veľké sklamanie, na tejto trati som mala na oveľa, oveľa lepší výsledok," hodnotila svoj výkon kajakárka Jana Dukátová. "Jazda bola v podstate dobrá, len v spodnej časti som bola nejakách 20 cm viac na prúde v jednej bránke, príliš ma stiahlo, stratila som výšku do ďalšej, a potom som tak podišla ďalšiu bránku, že som výrazne stratila. Navyše ma zaťažil jeden dotyk v kombinácii, v ďalšej poslednej som sa snažila o rýchlejší riskantnejší prejazd, a to napriek únave, no už som nestačila stratu zlikvidovať."

Jana Dukátová presvedčivo tvrdila: "Je to môj kanál, napriek tomu, že sa zdravotne trápim. Bola som vo výbornej forme, aj vďaka našim fyzioterapeutom a realizačnému tímu, strašne ma to mrzí. Už tretí rok sa zdravotne trápim, až túto zimu sa presne zistilo čo mi je. Sú to problémy s chrbtom, zlepšuje sa to každý mesiac, je to na dobrej ceste, dnes na tejto technickej trati som mohla bojovať o medailu."

Jazdu pokazili aj Škantárovci

Nedeľné predpoludnie prinieslo pre slovenskú výpravu aj ďalšie sklamanie. Obhajcovia titulu deblisti Ladislav a Peter Škantárovci jazdu pokazili a zo súboja o medaily vypadli. "Ťažko niečo dodať, jazda nám nevyšla, vršok sme šli celkom v pohode, no od polovice trate sme začali robiť chyby a ťukali sme," popísal chyby Peter Škantár. "Snažili sme sa to uponáhľať, no nedalo sa, jednoducho to nevyšlo. Aj keby sme sa vyhli tej veľkej chybe na 22. bránke, tak by to asi nestačilo na postup, v desiatke to bolo dosť nasekané. Už dlho sme takú obrovskú chybu neurobili, v 21. bránke nám už dochádzali sily, nevládal som loď vytiahnuť do valca, výjazd bol dosť nizky a z toho vyplynula aj chyba na 22. bránke. Je to sklamanie, ale z druhej strany je to aj o poučení, aby sme sa takýmto chybám v budúcnosti vyhli."

Tomáš Kučera - Ján Bátik tiež z 12. semifinálovej priečky nepostúpili a presne vedeli, prečo. "Dotkol som sa prilbou tyčky na šiestej bránke, a to nás stálo postup, mohli sme byť ôsmi," upresnil Ján Bátik. "Nebola to zlá jazda, stratili sme maximálne pol sekundy oproti piatkovej kvalifikácii, no bol tam ten ťuk, ktorý nám znemožnil postúpiť. Keby sme už boli vo finále, určite by sme zajazdili lepšie, druhé jazdy sa nám viac daria, aj odvaha by stúpla a dovolili by sme si viac."
O medailu sa usilovali z deblov len bratia Hochschornerovci, v semifinále piati.

Výsledky semifinále

K1ž: 1. Ricarda Funková (Nem.) 107,35 (2), 2. Ursa Kragelsová (Slovin.) 107,99 (0), 3. Lisa Fritscheová (Nem.) 108,86 (0), ...12. Jana Dukátová (SR) 114,41 (2)
C2: 1. David Florence - Richard Hounslow (V. Brit.) 103,46 (0), 2. Robert Behling - Thomas Becker (Nem.) 107,85 (2), 3. Jonáš Kašpar - Marek Šindler (ČR) 108,01 (2), ...5. Pavol a Peter Hochschornerovci 108,35 (0), nepostúpili 12. Tomáš Kučera - Ján Bátik 112,94 (2), 15. Ladislav a Peter Škantárovci (obe SR) 117,11 (6)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok