Primátor Galanty Paška bude stíhaný na slobode, cíti sa nevinný

TA3
15.5.2015 12:08

Primátor Galanty Peter Paška do väzby nepôjde. Taký je verdikt Okresného súdu v Galante, ktorý rozhodoval takmer šesť hodín. Paška je obvinený z machinácií pri verejnom obstarávaní. Obvineniam čelia aj viacerí jeho spolupracovníci.

Primátor nevidí dôvod na odstúpenie z funkcie

"Cítim sa absolútne nevinný. Celé toto obstarávanie je vec, ktorú som zdedil po bývalom vedení mesta,“ povedal po prepustení, už bez pút na rukách, Paška. Prípad sa týka verejného obstarávania v rámci projektu obnovy južného krídla a dvoch veží neogotického kaštieľa v Galante, na ktorý získala radnica približne 2,4 milióna eur z eurofondov.

O zákazku sa uchádzalo desať stavebných firiem, súťažné podmienky splnilo päť z nich. V tomto prípade čelia obvineniu okrem prvého muža Galanty aj ďalšie tri osoby. Verejné obstarávanie podľa primátora skončené nebolo.

Poslanci Galanty zvolali mimoriadne rokovanie

Primátor Paška povedal, že nemá dôvod odstúpiť z funkcie. "Nevidím absolútne žiadny dôvod na odstúpenie. Robím všetko s najlepším vedomím a svedomím. Neprišiel som do funkcie preto, aby som sa obohatil na nejakých províziách alebo niečom podobnom, to absolútne nie,“ vyhlásil.

V súvislosti so situáciou na galantskej radnici odovzdala vo štvrtok skupina poslancov žiadosť o zvolanie mimoriadneho rokovania mestského zastupiteľstva. Pod žiadosťou je trinásť podpisov, primátor musí zvolať zastupiteľstvo do 15 dní.

Ak tak neurobí, podľa zákona o obecnom zriadení sa bude konať v 15. pracovný deň od doručenia žiadosti. Primátor sa chce dnes venovať rodine, zatiaľ nevedel povedať, či rokovanie zastupiteľstva zvolá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok