Rusko a Čína sú štítom svetového mieru, napísal Fidel Castro

TASR
13.5.2015 22:25

Rusko a Čína dokážu zastaviť nebezpečné smerovanie sveta, uviedol kubánsky revolučný vodca. Z aktívnej politiky sa stiahol v roku 2006, na verejnosti sa objavuje iba zriedkavo.

Rusko a Čína sú štítom svetového mieru, napísal Fidel Castro
SITA/AP

Mier a bezpečnosť

Kubánsky revolučný vodca Fidel Castro považuje Rusko a Čínu za "silný štít" svetového mieru a bezpečnosti. Bývalý prezident to uviedol v príspevku uverejnenom v novinách Granma pri príležitosti 70. výročia víťazstva nad nacistickým Nemeckom.

"Pevné spojenectvo ľudu Ruskej federácie a Číny, založené na pokrokovej vede, silnej armáde a statočných vojakoch, dokáže zastaviť nebezpečné smerovanie sveta, ohrozujúce existenciu ľudstva," napísal kubánsky revolucionár, ktorý zároveň vyzdvihol účasť svojho brata, prezidenta Raúla Castra, oslavách konca druhej svetovej vojny v Moskve.

Obdiv pre ruský ľud

"V súvislosti so 70. výročím víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne chcem vyjadriť svoj najhlbší obdiv voči hrdinskému sovietskemu ľudu, ktorý preukázal ľudstvu obrovskú službu obetovaním 27 miliónov svojich ľudí," uviedol Castro.

Fidel Castro sa stiahol z aktívnej politiky v roku 2006 zo zdravotných dôvodov a na verejnosti sa objavuje už len zriedka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok