Zamestnanec českej ambasády v Moskve si chcel užiť večer, brutálne ho zbili

TASR
13.5.2015 15:30

Václav Slabý si vyrazil do baru, z ktorého sa vracal neskoro v noci. V ruskej metropole ho prepadli, napokon skončil v nemocnici.

Zamestnanec českej ambasády v Moskve si chcel užiť večer, brutálne ho zbili
SITA

Dobitý a olúpený

Zlomeninu čeľuste a lícnej kosti utrpel zamestnanec českého veľvyslanectva v Moskve pri brutálnom lúpežnom prepadnutí v ruskom hlavnom meste, ku ktorému došlo ešte v nedeľu v skorých ranných hodinách. Poškodený, ktorý sa okolo pol tretej vracal peši z baru, skončil napokon v starostlivosti lekárov v nemocnici.

Podľa Komsomoľskej pravdy, ktorá sa odvoláva na policajné zdroje, dvaja útočníci olúpili českého diplomata o iPhone 6 a 2000 rubľov (v prepočte asi 950 Kč). Aj keď polícia meno poškodeného nezverejnila, periodikum zistilo, že ide Václava Slabého.

Bitka zrejme bez politického motívu

Ministerstvo zahraničných vecí ČR potvrdilo, že muž s týmto menom pracuje na ambasáde v Moskve v nižšej administratívnej funkcii. Samotný prepad však nepotvrdilo, pretože sa k súkromným záležitostiam zamestnancov zásadne nevyjadruje.

Rezort diplomacie ale naznačil, že vo veľkomestách podobného typu dochádza k násilným trestným činom, ktorých terčom sa môžu stať aj diplomati, pretože páchatelia nepoznajú identitu obetí. Tieto činy však nemávajú politické motívy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok