Švédi zdolali domácich Čechov, rozhodli až nájazdy

TASR SITA
1.5.2015 23:26

Hokejisti domáceho Česka získali iba bod vo svojom prvom zápase v A-skupine MS, keď v pražskej O2 aréne prehrali so Švédskom 5:6 po nájazdovom rozstrele.

Švédi zdolali domácich Čechov, rozhodli až nájazdy
SITA/AP

Česi na čele s Jágrom

Česi vyleteli na svojho tradičného rivala mimoriadne divoko. V elektrizujúcej atmosfére v prvých troch striedaniach bolo ťažko rátať a menovať hráčov, ktorí jeden za druhým ohrozili švédsku bránku. Lenže Švédi peklo prežili a aktívnym forčekingom začali dostávať pod tlak súperových obrancov a po sústave ich chýb jednu využili.

Onedlho viedli už 2:0 a keďže Česi opäť šliapli na plný plyn, hral sa vynikajúci hokej. V prvej tretine stihli Česi ešte znížiť a v druhej časti viacerí útočníci na čele s Jágrom boli milimetre od vyrovnania. Švédov akoby vyčerpala excelentná 20-minútovka a keďže aj domáci zvoľnili, zápas úrovňou klesol do priemeru. Z neho ale ako blesk z čistého neba vynikla neskutočné bekhendové expozé dvojice Lindholm-Rask a Tre Kronor viedli 3:1.

Hokejové divadlo

Čechom sa na začiatku tretej časti podarilo opäť v presilovke znížiť, lenže vzápätí pustili súpera do kontry dvoch na jedného a opäť sa viezli v dvojgólovom manku. Česká striedačka zareagovala premiešaním a zredukovaním formácií a mužstvo dvoma pohotovými bekhendami v 53. minúte vyrovnalo na 4:4.

Tri minúty pred koncom riadneho času už bolo 5:4 pre domácu reprezentáciu, lenže fantastické hokejové divadlo sa tým neskončilo - Švédi vyrovnali 53 sekúnd do sirény v presilovke znásobenej o power play. Voráček následne zabránil Švédom skórovať a zachránil v ich čistej šanci predĺženie, ale pre faul išiel na trestnú. Oslabenie troch proti štyrom českí hokejisti so šťastím prežili, aj následný tlak do konca nadstavbovej 5-minútovky, ale v nájazdoch za nich trafil len Voráček.

Témy: Česko Švédsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok