Niektorí Vlci prenikli do Maďarska, zastávku plánujú aj v Bratislave

TA3 TASR
30.4.2015 12:52

Niektorým motorkárom z kolóny ruských Nočných vlkov sa podarilo preniknúť do Európskej únie cez Maďarsko. Plánujú sa zastaviť aj v Bratislave. Tvrdí to ruský bulvárny server LifeNews.

Na pláne majú aj Bratislavu

Motorkári z ruského klubu Noční vlci údajne navštívili Ostravu, kde v spolupráci s ruským konzulátom mali pripravovať akcie v rámci osláv 70. výročia oslobodenia mesta. Organizátor jazdy Andrej Bobrovskij to povedal vo vysielaní rozhlasovej stanice Govorit Moskva. Ruský konzulát v Ostrave však informáciu poprel, motorkári podľa neho do Ostravy nedorazili, informoval server Novinky.cz.

O prítomnosti ruských motorkárov v Česku nevie nič ani policajné prezídium Českej republiky, povedal jeho hovorca David Schön.
Bobrovskij podobne ako ďalší z jeho motorkárov nedostal schengenské vízum. Novinky.cz uviedli, že traja členovia klubu Noční vlci boli v stredu v Poľsku, ale iba s jednou motorkou z Prahy, a jeden je preukázateľne v Maďarsku. Motorkári na svojom blogu uviedli, že sa napriek prekážkam a zákazom do EÚ dostali a smerujú do Bratislavy.

Na motorkárov sme pripravení

Slovenská polícia a ministerstvo vnútra sú na príchod ruských motorkárov z klubu Noční vlci na Slovensko pripravení. Ako povedal hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov, ak budú motorkári porušovať na našom území zákony, sú naše úrady pripravené ich z krajiny vyhostiť.

"Situáciu polícia neustále monitoruje a je v kontakte s políciami susedných štátov. V prípade narušenia verejného poriadku alebo dopravných priestupkov budú príslušné zložky pripravené zasiahnuť," povedal Lazarov.

Oficiálne vošli cez Maďarsko

LiveNews.ru cituje motorkára Alexeja Galického, ktorý je v Budapešti. Tvrdí, že "chalani sú na plánovanej ceste. Cieľ je Bratislava. Majú sa tam stretnúť s bikermi z Balkánskeho polostrova". Galickij uviedol, že motorkári z klubu "oficiálne vošli do Európskej únie cez Maďarsko. V ničom nenarušujeme zákony EÚ. Miestom zrazu bude Bratislava, odkiaľ budeme pokračovať podľa vopred naplánovanej trasy."

Klub Noční vlci si pri príležitosti 70. výročia víťazstva Červenej armády nad nacistickým Nemeckom naplánoval jazdu z Moskvy do Berlína. Jeho členovia sa chceli zastaviť na viacerých pietnych miestach v Bielorusku, Poľsku, na Slovensku, v Rakúsku a Česku, aby si uctili pamiatku padlých sovietskych vojakov. Ich jazda sa mala skončiť 9. mája v Berlíne.

V pondelok však Nočným vlkom poľské úrady zabránili vo vstupe na územie krajiny, čo vyvolalo ostrú reakciu ruského ministerstva zahraničných vecí, a v utorok ich na svoje územia nevpustila Litva. Vodca Nočných vlkov Aleksandr Zaldostanov v tejto súvislosti v Breste varoval, že "tieto rusofóbne nálady sa môžu zle skončiť".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok