Z miesta havárie airbusu Germanwings odniesli všetky trosky

TASR
20.4.2015 21:03

Z lokality odniesli 42 ton trosiek. Následne ju začali čistiť od nebezpečných látok. Pri nehode zahynulo všetkých 150 ľudí na palube.

Z miesta havárie airbusu Germanwings odniesli všetky trosky
SITA/AP

Trosky odstránili, prostredie čistia

Všetky trosky lietadla nemeckej spoločnosti Germanwings, ktoré sa 24. marca zrútilo vo francúzskych Alpách a vyžiadal si životy všetkých 150 osôb na palube, už odstránili z miesta nešťastia.

Špeciálne tímy odniesli z lokality celkovo 42 ton trosiek a následne ju začali očisťovať od ekologicky nebezpečných látok, ktoré sa pri havárii Airbusu A320 dostali do prírody. V mechanickom systéme lietadla sa nachádzali približne štyri tony paliva, ako aj 95 litrov oleja a maziva.

Stále skúmajú motívy

Nemeckí vyšetrovatelia medzitým pokračujú v skúmaní motívov druhého pilota Andreasa Lubitza, ktorý sa úmyselne zamkol v pilotnej kabíne a naviedol stroj k zemi. Prípad spustil širokú diskusiu o kontrolných mechanizmoch nad členmi posádky, u ktorých bola zistená duševná choroba.

Letecké spoločnosti na celom svete v dôsledku tejto tragédie zmenili predpisy o tom, koľko členov posádky musí byť prítomných v kabíne počas celého letu. Nemecká prokuratúra tvrdí, že Lubitz trpel depresiou, pričom na svoj čin sa vedome pripravoval. Medzi obeťami nešťastia je 144 cestujúcich a šesť členov posádky.

Témy: Airbus A320
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok