Zomrel ďalší politik z Janukovyčovej éry, zrejme vedel priveľa

SITA TA3
16.4.2015 09:53

Bývalého poslanca ukrajinského parlamentu Olega Kalašnikova našli v stredu večer zastreleného Kyjeve. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo vnútra.

Kalašnikov bol členom Strany regiónov exprezidenta Viktora Janukovyča. Vysokopostavený predstaviteľ ministerstva Anton Geraščenko povedal, že 52-ročný Kalašnikov mal nepochybne množstvo informácií o financovaní Antimajdanu, sérii demonštrácií, ktoré boli protikladom k prozápadným protestom vedúcich k zosadeniu Janukovyča. Geraščenko naznačil, že práve tieto informácie by mohli byť motívom vraždy.

"Niet pochýb o tom, že zosnulý vedel veľa o tom, kto a akým spôsobom financoval Antimajdan... Teraz si tieto tajomstvá vezme do hrobu, " povedal Geraščenko. Kalašnikova našli zastreleného o 19:20 miestneho času (18:20 SEČ) v jeho dome v Kyjeve. Polícia prípad vyšetruje, pričom podľa informácií agentúry AP zatiaľ nie je zrejmé či išlo o vraždu alebo samovraždu.

V priebehu posledných dvoch mesiacov zomrelo za rozličných okolností už minimálne šesť predstaviteľov bývalej Jankukovyčovej vlády.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok