Neznáma žena narušila tlačovku ECB, vyskočila na stôl a kričala

TASR
15.4.2015 17:20

V centrále Európskej centrálnej banky vo Frankfurte nad Mohanom bolo rušno. Neznáma žena totiž počas konferencie Maria Draghiho vyskočila na stôl a začala protestovať.

Neznáma žena narušila tlačovku ECB, vyskočila na stôl a kričala
SITA/AP

Demonštrantka "zaútočila" na Draghiho

Tlačová konferencia v sídle Európskej centrálnej banky vo Frankfurte nad Mohanom bola na niekoľko minút prerušená pre ženu, ktorá sa nečakane vyšplhala na stôl, za ktorým sedel šéf ECB Mario Draghi, a začala protestovať proti ECB. 

Žena vo veku okolo 20 rokov, ktorá sa dostala do sály v zástupe novinárov, nečakane vyliezla na stôl, za ktorým sedel šéf ECB a začala kričať v angličtine "Zastavte diktatúru ECB!" Ten istý slogan mala napísaný aj na tričku, ktoré mala oblečene.

Draghi bol týmto incidentom zaskočený a zdvihol ruky ako k obrane, ináč ho nečakaný protest nevykoľajil ani potom, keď mladá demonštrantka hodila jeho smerom papierové konfety.

Sálu opustila s úsmevom

Ochranka krátko na to demonštrantku zo sály vyviedla, tá opustila sálu s úsmevom a so zdvihnutými prstami na znak víťazstva. Krátko na to tlačová konferencia so šéfom ECB pokračovala.

Momentálne nie je známa identita mladej ženy, odkiaľ pochádza a ani to, aké sú jej požiadavky. Politika prísnych finančných úspor EÚ, ktorú svojimi opatreniami presadzuje aj ECB, vyvoláva nespokojnosť mnohých Európanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok