Bystrica prehrala so Zvolenom 1:4

TA3, SITA
15.1.2012 21:51

HC´05 Banská Bystrica - HKm Zvolen 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Zvolenčanom sa v tejto sezóne vo všetkých derby s Banskou Bystricou darí oveľa viac a lepšie začali aj pod Urpínom. V 8. min zužitkoval presnú prihrávku Škvaridla spoza bránky Trochta a nekompromisnou strelou otvoril skóre - 0:1. Domáci potom pritlačili súpera, k tomu dopomohli aj presilovky pri vylúčení Trochtu a Ďalogu. Veľa z nich však Banskobystričania nevyťažili. Keď sa už dostali k presnej strele na zvolenskú bránku, zasahoval spoľahlivý Sáblík. "Baranom" chýbal najmä pokoj na hokejkách, napriek tomu boli v 18. min veľmi blízko vyrovnania. Po chybe v defenzíve HKM sa rútil na Sáblíka osamotený Hvila, ale nedal. Onedlho pred hosťujúcou bránkou neuspeli ani Marcinek s Jokilom.

V prostrednej časti sa domáci hráči ešte viac zahryzli do súpera, hoci v jej úvode mohli pykať po veľkej príležitosti Marka Slováka. Následne zasahoval Sáblík po strele Kokavca a domáci si vytvorili veľký tlak. Kristoffersson v obrovských šanciach ešte neuspel. V 31. min však počas presilovky Banskobystričanov vyslal presnú prihrávku do brejku obrancovi Cebákovi, a ten sám pred Sáblíkom zakončil presne - 1:1. Domáci pokračovali v drvivom tlaku, zvolenský brankár mal plno práce aj šťastia pri príležitostiach Kútneho, Kubku či M. Grmana. Čo sa nepodarilo domácim, dokázali Zvolenčania vo vlastnom oslabení v 39. min. Hostia udreli ako blesk z jasného neba, keď Brabenec prihrávkou z ľavej strany našiel Baláža, a ten poslal hostí opäť do vedenia.

Záverečné dejstvo prinieslo tvrdý boj o každý centimeter ľadu. Sáblík v jeho úvode zlikvidoval dve veľké šance Hvilu, Zvolenčania sa snažili hroziť rýchlymi brejkmi. V 52. min sa mohol stať hrdinom domáci Cebák, vo výbornej pozícii však minul zvolenskú bránku. Následne neuspel ani Kokavec, ktorý sa prebil až pred Sáblíka a zakončoval bekhendom. Deväťdesiatdeväť sekúnd pred koncom duelu si domáci vzali oddychový čas a následne odvolali brankára. Power-play im však vôbec nevyšla. Zvolenčania vyviezli puk do stredného pásma, Marek Slovák dostal prihrávku od mantinelu a cez domáceho obrancu strelil tretí gól Zvolena. Banskobytričania napriek tomu pokračovali v hre bez brankára a hostia to opäť využili. Baláž prihral Brabencovi a ten druhýkrát trafil prázdnu bránku "baranov", čím spečatil zvolenské víťazstvo.

HC´05 Banská Bystrica - HKm Zvolen 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Góly: 31. Cebák (Kristoffersson, Hvila) - 8. M. Trochta (Škvaridlo, Leskovjanský), 39. V. Baláž (Brabenec), 60. Marek Slovák (V. Baláž, Brabenec), 60. Brabenec (V. Baláž) 
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: J. Konc - Gajan, Milan Grečko, 2408 divákov 

Zostavy: 
Banská Bystrica: Kostúr - M. Grman, Kubka, Huba, Cebák, Bambúch, Brňák - T. Hričina, Jokila, Hvila - Kristoffersson, Heizer, Kútny - Marcinek, Češík, M. Kokavec - Beňa, Matoušek, F. Nemček 
Zvolen: Sáblík - Vantroba, Hraško, Marek Ďaloga, J. Mucha, Korhonen, Šiška, Ťavoda, L. Pokovič - Marek Slovák, Brabenec, V. Baláž - Leskovjanský, M. Trochta, Škvaridlo - Otčenáš, M. Jurík, Síkela - Zuzin, Fekiač, Martin Ďaloga 


Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Z pohľadu hry môžem povedať, že hráčom nemôžem nič vyčítať. Bolo tam nasadenie aj bojovnosť nad sto percent, ale jedna stránka, ktorú hráčom môžem vytknúť, bola koncovka. Utvorili sme si dostatok šancí, aby sme strelili viac ako jeden gól. Žiaľ, z každého brankára súpera, ktorý príde do Bystrice, dokážeme urobiť gólmana do reprezentácie. Zakončenie nás tlačí celú sezónu, nemáme vpredu strelca, ktorý by vedel využiť šance a posunúť náš tím trochu ďalej dopredu." 

Jozef Škrak (tréner Zvolena): "Dnešný zápas, tak ako všetky doterajšie s Banskou Bystricou, sa hral vo vysokom nasadení. My sme odohrali tento duel dobre po taktickej stránke. Podali sme tímový výkon, veľmi dobre sme hrali v defenzíve. Dnes sa nám podarilo streliť viac ako dva góly, preto sme zvíťazili. Vynikajúci výkon podal brankár Sáblík. Bol to však vyrovnaný zápas, my sme boli efektívnejší v koncovke, preto sme uspeli."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok