Focus: Sieť pred KDH, v parlamente aj Sulíkovi liberáli

TA3 SITA
14.4.2015 12:11

Voľby by podľa prieskumu agentúry Focus vyhral Smer, v parlamente by sa ocitli aj SaS Richarda Sulíka a SNS Andreja Danka.

V parlamente sedem strán

Víťazom parlamentných volieb by sa podľa výsledkov prieskumu agentúry Focus stal vládny Smer Roberta Fica. Volilo by ho 37,4 percenta respondentov. Na druhom mieste sa umiestnila strana Sieť Radoslava Procházku so ziskom 10,9 percenta.

O percento menej získali kresťanskí demokrati. Viac ako sedem percent opýtaných by volilo Most-Híd. Obyčajným ľudom a nezávislým osobnostiam by dalo svoj hlas sedem percent respondentov. Necelých šesť percent by získala Slovenská národná strana. Do Národnej rady by sa dostala aj strana SaS s viac ako piatimi percentami.

K urnám by pristúpilo takmer 68 percent

Ako informoval Martin Slosiarik z Focusu, respondentom položili otázku: "Predstavte si, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany. Ktorej strane by ste dali svoj hlas?" Voliť by nešlo 18,6 percenta respondentov, 13,5 percenta odpovedalo „neviem“, respektíve „nechcem odpovedať“.

Respondentov - rozhodnutých voličov tak bolo 67,9 percenta. Ak by sa voľby skončili ako v prieskume, Smer-SD by mal v parlamente 68 poslancov, Sieť 20 kresiel, KDH by patrilo 18 mandátov, Most–Híd by mal 13 zástupcov, OĽaNO 12 poslancov, SNS by do parlamentu poslala desať ľudí a SaS deväť.

Preferencie jednotlivých strán

Smer-SD 37,4% 
Sieť 10,9% 
KDH 9,9%
Most-Híd 7,2% 
OĽaNO 7,0% 
SNS 5,7% 
SaS 5,3% 
SMK 4,0%,
SDKÚ-DS 3,2%

Ostatné zoskupenia by získali menej ako 3 percentá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok