Apple získal v USA za jeden deň takmer milión objednávok na hodinky

ČTK
13.4.2015 12:23

O hodinky Apple Watch je mimoriadny záujem. Spoločnosť Apple dostala v priebehu jedného dňa takmer milión objednávok.

Apple získal v USA za jeden deň takmer milión objednávok na hodinky
SITA/AP

Spoločnosť verí, že sa stanú hitom

Americká technologická spoločnost Apple získala v Spojených štátoch za jediný den zhruba 957 000 objednávok. Dôvodom sú inteligentné hodinky Apple Watch. Hodinky po spárovaní s telefonem iPhone umožňujú uživateľom napríklad kontroľovať internetovú poštu, počúvať hudbu či telefonovať.

Apple vkladá do nových hodiniek veľké nádeje a verí, že sa stanú hitom. Firma plánuje predaj  prodej oficiálne spustiť 24. apríla v obchodech v USA, Číne, Japonsku, Británii, Austrálii, Kanade, Hongkongu, Nemecku a vo Francúzsku. Cena hodiniek začíná na 349 dolárochch, záujemcovia o ich luxusnú verziu si musia pripraviť najmenej 10 000 dolárov.

Odhady predaja sa líšia

Apple Watch sú prvým produktom novej kategórie, ktoré firma vytvorila pod vedením generálneho riaditeľa Tims Cooka. Ten v roku 2011 nahradil v čele podniku legendárneho Steva Jobsa, ktorý kratko po tom zomrel na rakovinu.

Odhady predaja hodiniek na tento rok sa však líšia. Finančná spoločnosť Piper Jaffray očakáva predaj 8 miliónov kusov, spoločnost Global Securities Research až 40 milionov kusov. Analytici sa však zhodujú, že záujem o hodinky od Applu bude vyšší než o konkurenčné produkty firem Samsung, Sony a Fitbit.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok