Nové epizódy Hier o tróny unikli na web, stiahli si ich desaťtisíce

SITA
13.4.2015 11:03

Deň pred celosvetovou premiérou piatej sezóny seriálu Hra o tróny unikli prvé štyri epizódy na internet.

Nové epizódy Hier o tróny unikli na web, stiahli si ich desaťtisíce
SITA/AP

Vyše 100-tisíc stiahnutí

Podľa portálu TorrentFreak zaznamenali tieto štyri časti počas prvých troch hodín od úniku viac ako 100-tisíc nelegálnych stiahnutí.

Predstavitelia televízie HBO vyhlásili, že zdrojom úniku bol niekto zo skupiny osôb, ktoré k nim mali povolený prístup. Premiéra úvodnej časti piatej sezóny bola naplánovaná na 12. apríla o 21:00 východného času (v pondelok 13. apríla o 3:00 SELČ), pričom sa tak stalo naraz v 170 krajinách. Piata séria Hier o tróny má celkovo desať častí.

Najsťahovanejší seriál

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín.

Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci.

Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok