V debničke s banánmi v Lidli našli metrák kokaínu

ČTK TASR
3.4.2015 13:28

Súčasťou zásielky banánov importovaných z Kolumbie do Českej republiky bolo 100 kilogramov kokaínu. Kauzou sa aktuálne zaoberá Národná protidrogová centrála, ako aj protidrogový colný útvar.

V debničke s banánmi v Lidli našli metrák kokaínu
SITA/AP

Banány plnené kokaínom

Podľa tn.cz sa drogový kontraband, ktorým boli naplnené banány, našiel v stredu v obchodnej prevádzke siete Lidl v Prahe 5-Zbraslavi. Hovorkyňa Národnej protidrogovej centrály Barbora Kudláčková pre denník Blesk potvrdila, že prípad vyšetrujú od stredy a spolupracujú pri tom s Cudzineckou protidrogovou jednotkou.

"Policajti z jednotlivých územných odborov preverili všetky zásielky rovnakého pôvodu, ale s negatívnym výsledkom," dodala.

Rekordný kontraband

Server Tisen.tv informoval, že hmotnosť kontrabandu bola viac ako 100 kilogramov. Podľa Tisen.tv, ktorý sa odvoláva na zdroj informovaný o priebehu vyšetrovania, sa prijímajú opatrenia na všetky zásielky z Južnej Ameriky. Panuje podozrenie, že odhalená zásielka nebola určená pre Českú republiku, ale inú členskú krajinu Európskej únie.

Na ulici, namiešaná pre zákazníkov, by droga stála až miliardu českých korún. Podľa hovorkyne protidrogovej centrály ide o najväčší objem kokaínu, aký kedy colníci alebo polícia v Českej republike zadržali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok