Ukončili pátranie po obetiach havárie lietadla spoločnosti AirAsia

TASR
17.3.2015 20:52

Pátranie po obetiach havárie stroja nízkonákladovej spoločnosti AirAsia, ktorý sa 28. decembra zrútil do Jávskeho mora počas letu z indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru, dnes skončilo. Informoval o tom predstaviteľ indonézskych úradov.

Ukončili pátranie po obetiach havárie lietadla spoločnosti AirAsia
SITA/AP

Podľa jeho slov posádky všetkých štyroch lodí, ktoré boli zapojené do pátrania po celkove 162 osobách na palube lietadla, ukončili práce a v stredu sa vrátia do Jakarty. V priebehu uplynulých mesiacov sa podarilo nájsť telá 106 obetí katastrofy, ktorú nikto neprežil.

Vedúci predstaviteľ indonézskej spoločnosti AirAsia Tony Fernandes minulý týždeň povedal, že je s výsledkami pátrania spokojný, pretože považuje za obrovský úspech, že sa podarilo nájsť viac ako 50 percent obetí. Pátranie však podľa neho nemôže trvať donekonečna.

Doterajšie poznatky vyšetrovateľov naznačujú, že posádka stroja v snahe vyhnúť sa búrke a dostať sa čo najskôr nad oblaky, stúpala prirýchlo a v priveľmi ostrom uhle, čo mohlo viesť k problémom a následnému zrúteniu lietadla. Lietadlo riadil v inkriminovanom čase zrejme menej skúsený druhý pilot.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok