Štvrtý mobilný operátor SWAN spúšťa 4G internet

TASR TA3
12.3.2015 18:35

Mobilný operátor SWAN spustí od piatka neobmedzenú dátovú službu v 50 mestách Slovenska. Novú službu s názvom 4G INTERNET v1.0 budú môcť využívať zákazníci do 31. decembra tohto roka bez viazanosti.

Povedali to v Bratislave na stretnutí s novinármi predstavitelia spoločnosti. Podľa ich slov ide o jedinečnú mobilnú dátovú službu prostredníctvom technológie LTE. Za svoju výhodu v porovnaní s ponukou konkurencie považujú nižšiu cenu a skutočnosť, že služba je bez akejkoľvek viazanosti.

Ako povedal Juraj Ondriš, predseda predstavenstva spoločnosti SWAN, prekážkou poskytovania plnohodnotných mobilných služieb je neochota dohodnúť sa zo strany ostatných mobilných operátorov na slovenskom trhu, ktorí aj napriek povinnosti stanovenej v licenčných zmluvách poskytnúť SWANu národný roaming robia obštrukcie.

"K dnešnému dňu pokrývame svojou mobilnou sieťou viac ako 30 % populácie Slovenska a signál je dostupný už najmenej v 50 mestách, preto ma teší, že práve v týchto lokalitách bude mať naša nová dátová služba premiéru,"
povedal generálny riaditeľ spoločnosti
SWAN Miroslav Strečanský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok