Islamský učenec v priamom prenose urážal moderátorku, elegantne ho umlčala

TA3, Mail Online
10.3.2015 14:46

Veľkú podporu na sociálnych sieťach si vyslúžila známa libanonská moderátorka Rima Karaki. V ostrej televíznej debate si poradila s urážkami islamského učenca Haniho Al-Sebaia.

Islamský učenec v priamom prenose urážal moderátorku, elegantne ho umlčala
Youtube

Horlivý obhajca islamistov

Al-Sebai pochádza z Egypta, ale v súčasnosti žije v Londýne ako politický utečenec. V Egypte si narobil problémy, keď príliš horlivo obhajoval islamistov. V priamom prenose sa kontroverzný sunnita dostal do hlučnej konfrontácie s moderátorkou a nechcel prejsť k podstate rozhovoru.

Televízia Al Jadeed sa v diskusii vedenej moderátorkou Rimou Karaki snažila riešiť tému pripájania sa kresťanov k islamistickým skupinám. Al-Sebai začal zoširoka a rozprával o celom historickom vývine, argumentoval dianím v 70. rokoch. Spomenul Červené brigády v Taliansku aj nemeckú Frakciu Červenej armády. Moderátorka naliehala, aby sa viac sústredil na prítomnosť.

Držte hubu, hovoriť budem ja

Al-Sebai sa nedal prerušiť. "Počúvajte, neprerušujte ma. Budem odpovedať tak, ako sa mi páči,"reagoval. Moderátorka sa snažila vysvetliť, že majú obmedzený čas, takže sa treba držať témy a zamerať sa na súčasné otázky.

Zároveň jednoznačne povedala: „V tomto štúdiu vediem túto šou ja.“ To islamského učenca rozčúlilo natoľko, že sa neudržal a povedal moderátorke: "Držte hubu, nech môžem hovoriť. Je pod moju úroveň, aby ste so mnou robili interview. Ste žena, ktorá..."

Karaki ho prerušila. "Ako môže rešpektovaný šejk ako vy povedať moderátorovi ´držte hubu´?" spýtala sa.

Učenec naďalej zvyšoval hlas a moderátorka sa rozhodla pre rázny krok. "Buď bude medzi nami vzájomný rešpekt, alebo konverzácia skončila," vyhlásila a rozhovor ukončila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok