Kližan a Zelenay spečatili postup, vo štvrťfinále nás čaká Rumunsko

SITA, TA3
7.3.2015 17:18

Slovenskí tenisti postúpili do druhého kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára. V dueli prvého kola vedú v bratislavskom NTC nad Slovinskom už 3:0, keď rozhodujúci tretí bod pridali v sobotňajšej štvorhre Martin Kližan s Igorom Zelenayom.

Kližan a Zelenay spečatili postup, vo štvrťfinále nás čaká Rumunsko
SITA/Ján Slovák

Postupový bod favorizovaným domácim dodali v sobotňajšej štvorhre Martin Kližan a Igor Zelenay, ktorí zdolali Toma Kočevara-Dešmana a Gregu Žemlju za 97 minút bez vážnejších ťažkostí 6:3, 6:4, 6:4.

Napokon postačujúci brejk v úvodnej časti dosiahli Slováci na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC už v druhom geme pri podaní Žemlju. Práve servis tohto hráča prelomili aj v deviatej hre druhého dejstva. V desiatom geme sa pri podaní Kližana vymanili z brejkbalu.

Pri servise Kližana za stavu 2:3 dokonca čelili trom hrozbám, dvom v rade. Všetky štyri šance Slovincov odvrátil Kližan kvalitným podaním. V treťom sete Slováci ešte raz brejkli Žemlju: podarilo sa im to v siedmej hre zásluhou Kližanovho lobu, keď Kočevar-Dešman zazmätkoval a pustil loptičku "nikomu". Pri servise Zelenaya v desiatom geme Kližan zužitkoval mečbal nekompromisným smečom.

Kočevar-Dešman rovnako ako v piatok nahradil zdravotne indisponovaného Blaža Kavčiča. Slováci po piatku viedli 2:0 zásluhou Kližana a Norberta Gombosa, ktorí - takisto zhodne bez odovzdania čo i len setu - premohli Žemlju, resp. Kočevara-Dešmana.

Čaká nás Rumunsko

Slováci budú 17. - 19. júla v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny týchto MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie hrať v Rumunsku, ktoré v súbežnom zápase 1. kola vedie doma nad Izraelom nepreklenuteľne 3:0.

Vo dvojhrách sa presadili Adrian Ungur a Marius Copil, vo štvorhre Florin Mergea a Horia Tecau. Družstvo SR nastúpi u súpera na základe pravidla o reciprocite. V septembri 2002 prehralo v Bratislave 1:4.

SLOVENSKO - SLOVINSKO 3:0 po sobotňajšej štvorhre - Slováci už majú istotu víťazstva
(6. - 8. marca, Bratislava, tvrdý povrch DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC) 

Štvorhra: 
Martin Kližan, Igor Zelenay - Tom Kočevar-Dešman, Grega Žemlja 6:3, 6:4, 6:4 za 97 minút (32, 33, 32) 

Výsledky piatkových dvojhier:
Martin Kližan - Grega Žemlja 7:5, 6:3, 6:4 za 129 minút (37, 48, 44) 
Norbert Gombos - Tom Kočevar-Dešman 6:2, 6:4, 7:6 (3) za 101 minút (25, 33, 43) 

Zostávajúci program:
Nedeľa (postupne od 12.00 h): 
Dvojhry: 
Martin Kližan - Blaž Kavčič 
Norbert Gombos - Grega Žemlja

Hlasy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok