Islamistická sekta v pivárni v Nigérii zabila osem osôb

TASR
11.1.2012 06:33

Nigérijská polícia v utorok oznámila, že príslušníci islamistickej sekty zabili osem ľudí, vrátane štyroch policajtov, pri útoku na piváreň na severovýchode krajiny.

Islamistická sekta v pivárni v Nigérii zabila osem osôb

K útoku došlo neskoro večer v štáte Yobe, povedal miestny policajný komisár Tanko Lawan. Medzi obeťami streľby je aj sedemročné dieťa, dodal. Zodpovednosť za útok pripísal sekte známej ako Boko Haram. Polícia v súvislosti s incidentom nikoho nezatkla.

Agentúra AP uviedla, že podľa jej prepočtov je sekte pripisovaných najmenej 54 zabití z ostatných dní.
Boko Haram nedávno vyhlásila, že svoje útoky začala zameriavať na kresťanov, čím sa snaží využiť náboženské napätie v najľudnatejšej africkej krajine.

Päť ľudí predtým, tiež v utorok, zahynulo keď dav zaútočil na mešitu na juhu Nigérie a prinútil tri tisícky moslimov k úteku. Agentúre Reuters to povedal humanitárny pracovník, ktorého organizácia v oblasti pôsobí.

Zdroj, ktorý si vzhľadom na citlivosť záležitosti neželal byť identifikovaný, dodal, že k útoku v meste Benin došlo počas celoštátnych protestov proti zvýšeniu cien pohonných hmôt. Hovorca polície povedal, že žiadnu správu o útoku nedostal.

Prezident Goodluck Jonathan pred týždňom vyhlásil výnimočný stav v častiach krajiny najviac postihnutých obávanými sektárskymi útokmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok